Azijsko-američko bratstvo. Chang Linu: Gledam tvoju sliku, gledajući sebe

MICHAEL CHANG, jedini azijsko-američki osvajač teniskog Grand Slam naslova (Roland Garros 1989. godine), izjavio je da je razgovarao i pomogao savjetima košarkaškom iznenađenju sezone u NBA ligi, Jeremyju Linu.

Lin, član New York Knicksa, u posljednja tri tjedna proživljava najbolje trenutke života. Amerikanac tajvanskih korijena predvodio je Knickse do sedam uzastopnih pobjeda i to u odsustvu najvećih zvijezda Amarea Stoudemirea i Carmela Anthonyja. Chang, čiji su roditelji također s Tajvana, u Linu je prepoznao sebe dok je bio mlad, te je osjetio potrebu da mu pomogne savjetom kada to nitko drugi nije htio.

"Imamo dosta sličnu povijest. Obojica dolazimo iz obitelji srednjeg staleža. Znam da je Jeremy imao jako dobru srednjoškolsku košarkašku karijeru i očito vrlo dobru na Harvardu. Drago mi je da se probio i da mu ide tako dobro" rekao je Chang.

"Razgovarao sam s njim, ohrabrio ga i udijelio mu pokoji savjet o životu kada se baviš profesionalnim sportom. Tenis je nešto drugačiji od košarke s obzirom da je individualni sport, ali životni stilovi su vrlo slični. Nadam se da će nastaviti igrati ovako dobro i da se neće brinuti o tome što drugi misle o njemu. Ja sam sam sebi uvijek govorio da je najvažnije zadovoljiti vlastita očekivanja" veli najmlađi pobjednik Roland Garrosa (17 godina).

"I ja sam baš kao i Lin imao ljudi koji su mi govorili da sam prenizak, preslab i pitali se gdje mi je pamet da prije svog 16. rođendana pređem u profesionalce. I to je sve bilo u redu. Svaki čovjek voli imati pravo na svoje mišljenje. Međutim, svaki čovjek radi ono u što duboko vjeruje. Mislim da sam ja s tom filozofijom sasvim dobro prošao u životu" zaključio je Chang uz smiješak.

Pročitajte više