BH Fanaticosi traže: Ili mi ili Sušić, ili mir ili rat!

Foto: Feđa Krvavac/klix.ba

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u Izraelu s 3:0, a razočarani navijači su već na stadionu zatražili odlazak izbornika Safeta Sušića.
 
BH Fanaticosi, najbrojnija navijačka skupina koja prati reprezentaciju, na stadionu u Haifi pokazala je poruku Sušiću: "Idi, idi neznalice". Osim tog transparenta na tribinama je viđena i poruka: "Ako si ti trener, Ekrem je pjevač". 
 
 Ipak, Sušić je uoči utakmice poručio da neće podnijeti ostavku ni u slučaju poraza, a što je najavio, to je i ostvario – ostavka nije podnesena, iako BiH u Izraelu nije doživjela poraz, već pravu blamažu, a šanse za plasman na Euro svedene su joj na minimum.
 
Razočarani navijači BiH reprezentacije, okupljeni pod imenom BH Fanaticosi poslali su priopćenje u kojem pod hitno traže odlazak Safeta Sušića.
 
Priopćenje prenosimo u cijelosti.
 
''Ako neki igrač dobije žuti karton u jednoj utakmici i nakon određenog perioda igre napravi prekršaj kojim zaslužuje i drugi - to znači isključenje i CRVENI KARTON!
 
Za nas su ove kvalifikacije "jedna utakmica" i nakon dodijeljenog žutog kartona, naš savez i izbornik Sušić napravili su takav prekršaj u Izraelu, za koji nije dovoljna samo opomena, nego smo prinuđeni da vam dodijelimo CRVENI KARTON!
 
Previše smo tolerirali, vrijeme je za odlazak
 
Nakon povijesnog uspjeha i plasmana na SP u Brazil, svaku grešku izbornika smo gledali "kroz prste", nismo postavljali pitanja, pružali smo nesebičnu podršku, ali zna se da mi ovu državu i ovu reprezentaciju volimo više od bilo kojeg pojedinca. Tako, došlo je vrijeme za onu ružniju stranu medalje.
 
Mi, BH Fanaticosi, pozivamo izbornika Sušića da časno, sam podnese ostavku, jer već je jasno da s njim na kormilu mi dalje ne možemo. Nadamo se da u njemu ima ponosa i da će odmah pri dolasku u Sarajevo zakazati Press i objaviti kako se povlači za dobrobit sviju nas.
 
Ne znam kako je njemu večeras bilo gledati ovu nemoć, jad i čemer na terenu, ali nama i igračima srce se cijepalo i trebat će dugo vremena da se polako sastavi u jednu cjelinu.
Ukoliko u tebi gospodine izborniče nema toliko dostojanstva i ne ispuniš naš zahtjev, mi onda tražimo da Savez, na čelu sa predsjednikom Begićem, napravi pravi potez i uruči otkaz već spomenutom gospodinu!
 
Ili Sušić ili mi, ili rat ili mir
 
Ovo pismo nije samo jedno od mnogih "piskaranja" tamo nekih navijača i vi ste toga svjesni. Vi znate da nas ne možete kupiti! Vi znate na što smo mi spremni! Ovo je KRAJ i tražimo, zahtijevamo promjene!
 
Ili mi ili Sušić, ili mir ili rat! Jednom smo ratovali, ratovat' ćemo opet, ali znajte da ne gubimo", naveli su BH Fanaticosi na svojim službenim stranicama.
 

Pročitajte više