Balić i Gobac na sastanku u Splitu dogovorili: Zagreb će vratiti dug Rukometnom Mozartu

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVANO BALIĆ u ljeto 2012., nakon četiri godine u Zagrebu, karijeru je nastavio u inozemstvu. Ali nakon njegovog odlaska u Atletico Madrid ostali su repovi, točnije dugovi koje je prema "Rukometnom Ronaldinhu/Mozartu/Jordanu" imao najbolji hrvatski klub.

Podsjećamo, kada je Balić 2008. dolazio iz španjolskog San Antonia, Zagreb je za njega platio 800 tisuća eura, dok je najbolji rukometaš svijeta dobio ugovor težak 300 tisuća eura godišnje. Nakon što je opća financijska kriza uzela maha, Balić patio zbog ozljeda, a Zagreb ni s njim nije ostvario značajniji europski iskorak, klub je tražio da mu se godišnja gaža prepolovi.
 
Balić se 2012. vratio u Španjolsku, ali Zagreb prema njemu nije ispunjavao obaveze. Sve do jučerašnjeg sastanka u Splitu, na kojem su se s Balićem našli direktor Zagreba Ante Ančić i član Upravnog odbora kluba Zoran Gobac.
 
"Zadovoljstvo mi je obavijestiti vas da su Zagreb i Ivano Balić dogovorili način otplate preostalih dugovanja koje je hrvatski rukometni prvak imao prema menadžerskoj agenciji koja je zastupala proslavljenog rukometaša.
 
Dogovorili smo način otplate dugovanja koje klub ima prema njegovoj menadžerskoj agenciji. S Ivanom smo, kao i uvijek uostalom, obavili kvalitetan razgovor i tako pokazali da je naš odnos oduvijek bio i više nego korektan. 
 
Uostalom, kada su se nedavno u medijima pojavile špekulacije kako je naš odnos narušen, sam Balić je to demantirao. Drago nam je da smo sada sve dogovorili i da će sve obveze koje imamo prema Ivanu Baliću biti u potpunosti podmirene" poručio je direktor Ančić.
 

Pročitajte više