Bandić najavio renovaciju ŠRC Mladost, Blanka i Perković se družile s djecom

DANAS oko 12 sati cijela svita djece okupila se na igralištu ŠPR Mladost gdje je bilo upriličeno druženje s najboljim hrvatskim atletičarkama Blankom Vlašić i Sandrom Perković. Dvojcu se priključio i gradonačelnik Milan Bandić koji je u svečarskoj atmosferi otkrio kako će se prije novog Hanžekovog memorijala u potpunosti renovirati tartan staza.

"Staza je sasvim dotrajala, a u ovaj sportski objekt nije se ulagalo već 15 godina. Dugo vremena krpali smo stazu, a sada je došlo vrijeme da se krpati više ne može, već se ona treba u potpunosti izmijeniti. Sigurno da će to biti i od velike koristi za Blanku kada se s nje bude zalijetala u skok. Do Hanžeka ima još vremena i napravit ćemo sve da renovacija do tada bude kompletirana. Već od sutra krećemo s projektom, naravno poštivajući proceduru, abecedu demokracije. Koliko će koštati? Mogu vam samo reći da će koštati puno manje nego što bi koštala prije četiri godine. Zbog recesije cijene su pale i to nam ide u korist. Samo još jedno želim reći. Imam namjeru dolaziti ovdje trčati povremeno, ali nije to razlog zašto smo se odlučili na renovaciju igrališta.

Djeca su i Bandiću postavila nekoliko neugodnih pitanja. Jedno od njih ticalo se njegove eventualne sportske karijere, dok je drugo bilo puno privatnije naravi, Bandić bi se zakleo da je bilo naručeno. "Jeste li kome nešto obećali, a onda to niste izvršila", pitala ga je jedna djevojčica, na što je Bandić odgovorio da jest. "I ja sam samo čovjek i meni je ponekad jezik brži od pameti, ali kako sam stariji to mi se sve rjeđe događa. Sportska karijera? Moja sportska karijera počela je i završila sa sedam godina, kada sam naganjao mačku po dvorištu i dobrano se lupio u glavu", istaknuo je gradonačelnik priznavši da se divi Blanki i da je u njemu Hajdučko srce i Dinamova duša.

"Sretna sam što me Sandra prati na velikim natjecanjima"

Pročitajte više