Bandić odgovorio Mamiću: "Drži se sporta, a ne politike!"

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić odgovorio je na jučerašnje kritike izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića kako ništa nije napravio za Dinamo, osim što je s njim tehnicirao i balansirao.

>>> Mamić: Bandić nikada nije ništa napravio za Dinamo. Ne zaslužuje biti počasni predsjednik!

>>> Prijava protiv Dinama! Građani im plaćaju trenere i pripreme?! Traži se povrat novca!

"Poruka svim sportskim djelatnicima je da se više služe sportskim rječnikom, a manje politikom. Sportaši i sportski djelatnici trebaju govoriti jezikom sporta, a što manje jezikom politike", poručio je Bandić.

Mamić je jučer rekao i da Bandić ničime ne zaslužuje biti počasni predsjednik Dinama.

"Ja sam počasni predsjednik Dinama što je čast i odgovornost i obaveza, ali nisam niti predsjednik, niti izvršni predsjednik, niti prvi potpredsjednik, niti skaut nijednog kluba, a ni Dinama. Kad pametni to pročitaju, a gospodin Mamić je pametan, on će shvatiti što sam htio reći", naglasio je Bandić.

O postavljanju Ćire na klupu Zagreba: "Gradonačelnik je odgovoran za sve klubove"

To što je pomogao povratku Miroslava Blaževića u nogometni klub Zagreb, za Bandića je normalna stvar jer kao gradonačelnik pomaže svim gradskim sportskim klubovima.

"I nogometni klub Dinamo i nogometni klub Lokomotivu gdje su sada radovi i nogometni klub Zagreb i Cibonu i sve zagrebačke sportske klubove. Gradonačelnik mora skrbiti o svim sportskim klubovima sukladno njihovim rezultatima u Gradu Zagrebu. To je odgovornost gradonačelnika dok je na funkciji gradonačelnika Grada Zagreba", napominje Bandić.

"Kad će Agencija za tržišno natjecanje voditi Grad, onda će novac za Dinamo ići preko nje"

Zagrebački gradonačelnik komentirao je tvrdnje devet dioničara Hajduka da pomoć grada Dinamu mora ići preko Agencije za tržišno natjecanje.

"Takvu umotvorinu još nisam čuo i tu nemam komentara. Kada će Agencija za tržišno natjecanje voditi Grad Zagreb, onda će ići preko Agencije za tržišno natjecanje", poručio je Bandić.

Dinamo novce iz gradskog proračuna dobiva na tri načina - preko Zagrebačkog športskog saveza, iz Fonda za potporu vrhunskom sportu i za održavanje gradskog stadiona u Maksimiru.

Pročitajte više