Barbarez želi naslijediti Sušića: "Vjerujem da bih odveo BiH na Europsko prvenstvo"

 Foto: Guliver Image/Getty images

SERGEJ BARBAREZ, bivši bosanskohercegovački nogometaš, želi postati izbornik Bosne i Hercegovine.
 
Barbarez, koji je godinama bio kapetan reprezentacije, obratio se javnosti putem svog Facebook profila. Otkrio je da želi naslijediti bivšeg izbornika Safeta Sušića, te da vjeruje da može odvesti reprezentaciju BiH na Europsko prvenstvo u Francusku.
 
"Reprezentacija Bosne i Hercegovine je najbitniji dio moga života i nogometne karijere. Kao i svi vi, doživljavam sve naše uspjehe i neuspjehe jednako emotivno kao što sam ih doživljavao kao i igrač i to se nikada neće promijeniti.
 
Ponosan sam na sve vas koji ste dali doprinos da kako u reprezentaciji tako i u klubovima u kojima sam nastupao dam svoj maksimum. Još više sam ponosan što ste upravo vi ti koji me želite vidjeti na poziciji izbornika naše reprezentacije.
 
Nikada nisam skrivao da je jedan od mojih životnih snova i taj da jednog dana kao trener odvedem našu zemlju na veliko natjecanje. Uvjeren sam da bih s programom, kojeg bi predstavili i sproveli u djelo moj stručni stožer i ja, u tome i uspjeli.
 
Iako bi to bio moj prvi veliki trenerski posao u karijeri želim vam poručiti da vjerujem u sebe, svoju zrelost, svoju stručnost i da sam spreman za ovaj posao. 
 
Vjerujem da bi uz vašu pomoć i momčad koju imamo ispunili cilj i plasirali se na Europsko prvenstvo", napisao je bivši nogometaš HSV-a, Bayera i Dortmunda, koji je za reprezentaciju BiH odigrao 47 utakmica i postigao 17 golova.
 
Nakon četiri kola kvalifikacija BiH je u jako teškoj situaciji sa samo dva osvojena boda.

Pročitajte više