Barca rutinski, šestica Chelseaja, a Luiz Adriano zabio pet golova kod BATE-a i izjednačio Messijev rekord

Montaža: Index, Guliver Image/Getty Images

VEČERAS su na programu bile prve utakmice 3. kola Lige prvaka, a prvi susret su u Moskvi odigrali CSKA i Manchester City. Završilo je 2:2.

Kasnije večeras je u Londonu Chelsea teško porazio Maribor 6:0, Barcelona je slavila 3:1 protiv Ajaxa, Porto je dobio Bilbao 2:1, Schalke je u ludoj utakmici ipak slavio protiv Sportinga 4:3, PSG je u gostima kod Apoela pobijedio 1:0, dok je najljepšu priču ovogodišnje lige prvaka ispisao Šahtar Darija Srne, koji je u gostima kod Bate Borisova slavio s nevjerojatnih 7:0. 

Simultanku je odigrao Brazilac Luiz Adriano, koji je zabio pet golova i tako je izjednačio rekord Lea Messija iz utakmice protiv Bayera koju je Barca dobila 7:1 7. ožujka 2012.

U susretu trećeg kola H skupine Šahtar je u gostima razbio BATE Borisov 7:0. Momčad Darija Srne je već nakon prvih 45 minuta imala 6:0, a genijalni Luiz Adriano je zabio čak pet golova. Uz njega su još zabili Alex Teixeira u 11 minuti i Douglas Costa u 35 minuti. Hrvatski kapetan Darijo Srna odigrao je za Šahtar cijeli susret. Treba još reći da je utakmicu u Bjelorusiji sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek.

U drugom susretu te grupe, Porto je pobijedio Athletico Bilbao 2:1. Na ljestvici vodi Porto sa sedam bodova, Šahtar ima pet, BATE tri, a Athletic samo jedan bod.
 
Barcelona je na Camp Nou rutinski svladala Ajax 3:1. Strijelci za domaćina bili su Neymar u 7. minuti, Lionel Messi u 24. i Ramirez u 92. Gol za Ajax u 89. minuti zabio je El Ghazi. Ivan Rakitić je odigrao za katalonsku momčad cijeli susret.
 
U drugom dvoboju iste grupe PSG je bez Zlatana Ibrahimovića teškom mukom na gostovanju pobijedio APOEL 1:0, a pogodak odluke zabio je Edison Cavani u 89. minuti.
 
Na ljestvici vodi PSG sa sedam bodova, Barca ima šest, Ajax ima dva boda, a APOEL jedan.
 
U skupini G Chelsea je na Stamford Bridgeu razbio Maribor 6:0. Gosti su hrabro ušli u meč. Štoviše, prvi su imali šansu, no vrlo brzo je kvaliteta Mourinhove momčadi došla na svoje. Golove za londonsku momčad zabili su Loic Remy u 13. minuti, Didier Drogba u 23., John Terry u 31., Mitja Viler u 54. daje autogol i Eden Hazard dvaput u 77. s 11 metara i u 90.minuti.
 

Slovenski prvak je mogao do utješnog gola, no Agim Ibraimi je u 64. minuti promašio kazneni udarac.
 
Schalke je u Gelsenkirchenu nakon velike drame pobijedio Sporting 4:3 golom u posljednjim trenucima susreta. Portugalci su poveli golom Nanija u 16. minuti, no 33. minuti je Mauricio napravio glupost zaradivši drugi žuti karton.  Nijemci okreću meč i vode 3:1 golovima Chinedu Obasia, Huntelaara i Höwedesa.
 
Ipak, Portugalci se ne predaju, daju dva gola i dolaze nadomak bodu. I kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Schalke je u sudačkoj nadoknadi ipak stigao do pobjede. Gol je zabio Choupo-Moting iz jedanaesterca.
 

Na ljestvici vodi Chelsea sa sedam bodova, Schalke ima pet, Maribor dva, a Sporting je posljednji s jednim bodom.
 
 
 

 

Pročitajte više