Basel napada aktualnog prvaka Europe: Iskoristit ćemo probleme kraljevskog kluba

Foto: Getty images

REAL MADRID očajno je počeo novu sezonu. U šest utakmica kraljevski klub upisao je dvije pobjede, remi i tri poraza uz gol razliku 8:8. U utorak navečer Madriđani otvaraju novu sezonu Lige prvaka protiv švicarskog Basea. Dvoboj je na rasporedu na Santiago Bernabeu od 20.45.

"Imam sjajnu momčadi. Osim loših rezultata, nemamo nikakav problem. Ne, nisam zabrinut za svoj status. Pod pritiskom smo, ali uskoro ćemo se vratiti u normalu. Vjerujem već protiv Basela. Radi se o opasnoj momčadi koja je dinamična i koja nam može stvoriti probleme. Švicarski je nogomet jako napredovao, i klupski i reprezentacija, u posljednjih deset godina", rekao je Carlo Ancelotti.

"Trebamo se naviknuti na Kroosa i Jamesa"

"Utakmica s Baselom dolazi u pravi čas da vidimo reakciju momčadi. Problem je jasan, treba nam kontinuitet. Trebamo se naviknuti na igrače poput Kroosa i Jamesa i biti koncentriraniji. Priključili su se krajem kolovoza, a nismo baš imali vremena za uigravanje", dodao je talijanski strateg.


S druge strane trener Basela Paulo Sousa nada se kako može iznenaditi aktualnog prvaka Europe.

"Želimo nastaviti napredak koji pokazujemo posljednjih pet godina, kada smo prošli skupinu ovog natjecanja. Smatram da pripadamo tamo, među 16 najboljih momčadi u Europi. Svjestan sam da su Liverpool i Real strašne momčadi, ali mislim da nismo bez šansi. Kao što sami znate Madriđani imaju velikih problema na startu prvenstva i to bi trebali iskoristiti", rekao je Paulo Sousa.

"Klub kao što je Real Madrid uvijek mora pobjeđivati i kada se u nekoliko susreta dogodi kiks, odmah se govori o velikoj krizi i smjeni trenera. Brzo će oni proći kroz to stanje, jedino se nadam da to neće već biti protiv nas. Kako bilo, igramo dvoboj s aktualnim prvakom Europe i sutra prije svega moramo uživati jer ćemo biti sudionici pravog spektakla", dodao je.

Pročitajte više