Basel u Londonu šokirao Mourinha i Chelsea, Messi hat-trickom uništio Ajax

Foto: Guliver Image/Getty Images

ODIGRANE su utakmice prvog kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H. Najveće iznenađenje se dogodilo u Londonu gdje je Basel slavio s 2:1 protiv Chelseaja.

Povela je momčad Josea Mourinha u posljednjoj minuti prvog poluvremena sjajnim udarcem Oscara s desne strane. U 71. minuti Salah je izjednačio, a deset minuta kasnije Streller je šokirao Stamford Bridge golom za pobjedu gostiju.

U drugoj utakmici skupine E Schalke je u drugom poluvremenu slomio Steauu s 3:0. Rumunjski bedem je slomio Uchida, a pobjedu domaćih su potvrdili Boateng i Draxler.

Arsenal odnio bodove iz Marseillea

Arsenal je rutinski odnio bodove iz Marseillea s 2:1. Golove za "Topnike" su zabili Walcott i Ramsey, a u sudačkoj nadoknadi je domaća momčad smanjila golom Ayewa iz jedanaesterca.

U derbiju večeri Napoli je s 2:1 svladao prošlosezonskog finalistu Borussiju Dortmund. Za vodstvo Talijana je pogodio Higuain, a na 2:0 je povisio Insigne fantastičnim golom iz slobodnjaka. Borussia, koja je u 45. minuti ostala s igračem manje zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora vratara Weidenfellera, smanjila je autogolom Zunige tri minute prije kraja.

Porto slavio u Beču protiv sjajne Austrije

Austria, klub kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica i koji je u posljednjem pretkolu izbacio zagrebački Dinamo, debitirala je domaćim porazom od Porta. Sjajno se Austria držala, propustila nekoliko odličnih prilika, a Porto je do tri boda stigao golom Lucha Gonzaleza iz 55. minute.

Atletico je u drugoj utakmici skupine G s 3:1 svladao Zenit. Povela je španjolska momčad u 40. minuti preko Mirande, a Zenit je izjednačio preko Hulka. Vodstvo Atleticu vratio je Arda Turan, a pobjedu madridskog kluba potvrdio je Baptistao u 80. minuti.

Messi za povijest, Milan teško do pobjede protiv Celtica

Novi show Messija na Nou Campu. U pobjedi Barcelone protiv Ajaxa 4:0 čudesni Argentinac postigao je hat-trick, svoj četvrti u Ligi prvaka. Prvi je igrač u povijesti koji je to uspio. Četvrti gol djelo je Piquea.

Milan se dugo patio protiv Celtica, ali je u posljednjih deset minuta stigao do pobjede sretnim golovima Zapate i Muntarija.

Pročitajte više