Baždarević novi izbornik nogometne reprezentacije BiH

Screenshot (Youtube)

MEHMED BAŽDAREVIĆ je novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
 
Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH odabrao je Baždarevića, kojem je konkurent u finalnom glasanju u Zenici bio Milovan Rajevac. Ranije su iz konkurencije ispali Blaž Slišković, Amar Osim, Sergej Barbarez, Faruk Hadžibegić, te bivši hrvatski izbornik Igor Štimac. 
 
"Sretan sam i ponosan. Nije bilo lako pobijediti ostale kandidate koji su vrlo dobri. Ovo je vrhunac karijere, ali me čeka puno posla", rekao je Meša za Klix.ba.
 
Baždarević je nakon kraja igračke karijere gdje je potezima oduševljavao navijače Želje, Sochauxa, Nimesa i reprezentacije Jugoslavije, radio kao trener. Najprije u Istresu kojeg je uveo u prvu francusku ligu, a zatim je isto napravio u Grenobleu u koji je stigao na preporuku svog bivšeg trenera Ivice Osima.
 
Razočarao je jedino na klupi "svog" Sochauxa kada je nakon devet mjeseci dobio otkaz zbog loših rezultata. Posljednji posao imao je ove godine u Alžiru gdje je kratko vodio Mouloudiu d`Alger.
 
Na klupi Bosne i  Hercegovine naslijedio je Safeta Sušića, koji je dobio otkaz nakon samo dva osvojena boda u prve četiri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Pročitajte više