Beckenbauer: Bayern može u finale, Real nema Barcinu dimenziju

PRED dvoboj španjolskog i njemačkog giganta u polufinalu Lige prvaka njemački stručnjaci predviđaju kako će se Bayern provesti protiv Real Madrida.

Bernd Schuster vodio je "kraljevski klub" tijekom 2007. i 2008. godine, a kao igrač nosi je dresove i Reala i Barcelone.

"Mislim da je Real blagi favorit. Igraju veliku sezonu u svim natjecanjima, u Primeri su ispred Barcelone koja je i dalje najbolja momčad na svijetu", rekao je Schuster za Bild.

Iskusni stručnjak i aktualni švicarski izbornik Ottmar Hitzfeld u dva je navrata vodio Bayern, od 1998. do 2004. te tri godine kasnije kada je stigao na jednu sezonu. Smatra kako Real i Bayern imaju podjednake šanse proći dalje.

"Bayern je u maloj prednosti. Statistički podaci govore Bavarcima u prilog. U Madridu ih jako poštuju zbog ugleda kojeg su stvorili. Mislim da imaju dobre šanse", rekao je Hitzfeld. Njemački velikan s Madriđanima ima dobar skor, pobijedili su ih deset puta u europskim natjecanjima, a šest puta su poraženi uz dva remija.

I počasni predsjednik Bayerna Franz Beckenbauer smatra kako Bavarci imaju snagu i kvalitetu za borbu protiv momčadi Josea Mourinha.

"Gledao sam Real u Ligi prvaka. To je velika momčad, standardno su dobri, sve im funkcionira, ali su tako obični. S druge strane, Barcelona igra u nevjerojatnoj dimenziji", rekao je Beckenbauer za Sky Sports.

"Otežavajuća okolnost Bayernu je što se prva utakmica igra u Munchenu, ali ipak mislim da imaju šanse ako pruže svoju najbolju igru", dodao je.

Pročitajte više