Belgijci traže prvo četvrtfinale nakon 28 godina

Foto: Getty images

DANAS u 22 sata igra se posljednja utakmica osmina finala Svjetskog prvenstva. U Salvadoru finalnog putnika među 16 najboljih tražit ćemo u susretu Belgije i SAD-a.

Iako nisu u potpunosti ispunili očekivanje, naravno što se tiče kvalitete prezentacija, ne i plasmana u drugi krug, Belgijanci su lagani favoriti u ovom susretu.

Wilmots: Treba biti jako oprezan, svaka se greška skupo plaća

No SAD nikako nije ekipa za podcijeniti, posebice nakon sjajnih igara u skupini protiv Njemačke, Gane i Portugala. Puleni Jurgena Klinsmanna opet su jedno od najugodnijih iznenađenja.

"Amerikanci su fizički veoma jaki. Pripremamo se za rat na terenu, znamo da će to biti čvrsta utakmica i tko bude imao prevagu na sredini terena, može se nadati uspjehu", rekao je izbornik Belgije Marc Wilmots.

"Ne, ne možemo uspoređivati ovu utakmicu s onom prijateljskom iz prošle godine, kada smo pobijedili 4:2. Ovo je potpuno drugačije, u osmini finala svaka se greška skupo plaća", dodao je.

Klinsmann: Belgija je favorit, ali ne bojimo ih se

Izbornik SAD-a Jurgen Klinsmann s druge je strane vrlo optimističan. Obiteljima svojih igrača poručio je da povratne karte rezerviraju za datume sredinom srpnja.

"U dvoboj ulazimo puni samopouzdanja, iako je Belgija jedan od favorita iz sjene na ovoj smotri. Naravno zbog fantastičnih pojedinaca kojima raspolaže Mark Wilmots", rekao je Klinsmann.

"Međutim, mi se Belgije ne bojimo, dapače, uvjeren sam da ih možemo pobijediti. Niti jedan moj igrač nije još pokazao sto posto od onoga što može. Imaju veliku priliku večeras", dodao je.

Za kraj istaknimo kako su se do sada ove dvije reprezentacije susretale triput. Davne 1930. godine SAD je slavio je s 3:0, 2011. Belgijanci su uzvratili s 1:0, da bi u posljednjem susretu 2013. dvoboj završio 2:4 za Belgiju.

Pročitajte više