Bianchi ostavio tugu u automoto svijetu: "Borio se do samog kraja"

Foto: Guliver Image/Getty Images

POVODOM smrti Julesa Bianchija njegova obitelj se oglasila priopćenjem, u kojem se zahvalila svima i ujedno zamolila za privatnost.
 
>Jules Bianchi preminuo devet mjeseci nakon teške nesreće
 
"Jules se borio do samog kraja"
 
"Jules se borio do samog kraja, kao i uvijek, ali danas je njegova borba završila", poručila je njegova obitelj, prenosi BBC.
 
"Osjećamo ogroman i neopisiv gubitak, ali želimo zahvaliti cijelom liječničkom osoblju bolnice u Nici, gdje je tretiran s mnogo ljubavi i predanosti."
 
"Također, želimo zahvaliti i osoblju bolnice u Japanu koja se pobrinula za Julesa odmah nakon nesreće, ali i svim ostalim liječnicima koji su bili uključeni u njegovu borbu proteklih mjeseci."
 
"Želimo zahvaliti i svim kolegama, prijateljima i navijačima Julesa na podršci koju su pokazivali tijekom cijelog ovog razdoblja, dali su nam snagu da izdržimo ove strašne trenutke. Slušanje i čitanje njihovih brojnih poruka pokazalo nam je koliko ljudi diljem svijeta voli i poštuje Julesa." 
 
"Na kraju, molimo vas da poštujete našu želju za privatnošću u ovim teškim trenucima.", poruka je Julesovih najbližih.
 
Chilton ne nalazi prave riječi, Manoru "čast što je vozio za njih" 
 
Osim obitelji, shrvani su i mnogi kolege i prijatelji mladog Francuza. Na društvenim mrežama i u medijima gomilaju se poruke žaljenja i podrške povodom tužnog događaja.
 
Na svom Twitteru, Julesova bivša momčad, koja se danas zove Manor, objavila je: "Pogođeni smo odlaskom Julesa nakon tako teške borbe. Bila nam je čast što je vozio za našu momčad". 
 
 
Oglasio se i Max Chilton, vozač koji je lani dijelio momčad s Bianchijem. "Nema riječi kojima bih opisao gubitak za njegovu obitelj, ali i za cijeli sport, bila je čast poznavati te i utrkivati se uz tebe."
 
 
"Počivaj u miru, danas smo izgubili velikog borca. Moje misli su uz tebe i tvoju obitelj", poručio je putem Twittera Andre Loterrer, poznati vozač u utrkama izdržljivosti.
 

Pročitajte više