"Big Ivo" s rekordna 44 asa u dramatičnom meču svladao Brandsa

Foto: Hina

NAKON poraza Borne Čorića od Michaela Berrea danas popodne, dan ipak nije završio s potpunom premoći njemačkih tenisača nad hrvatskima, jer je Ivo Karlović sa 6:7 (4), 7:5, 7:6 (3) svladao Daniela Brandsa i pritom izjednačio rekord po broju asova u meču koji se igra na dva osvojena seta.

Ivo izjednačio Philippoussisov rekord star 19 godina

Do sada je taj rekord držao Australac Mark Philippoussis, koji je u Kuala Lumpuru 1995. zabio 44 nedodirnuta servisa protiv Byrona Blacka iz Zimbabvea. Pred kraj trećeg seta, kad je postalo jasno da bi rekord mogao biti srušen, preko Twittera su se u brojanje uključili, među ostalima, Ivan Ljubičić i Marin Čilić.

"Da sam znao da mogu srušiti rekord napravio bih dvostruku servis grešku kod 6-3 u tie breaku. Nažalost, dok igram ne smijem gledati Twitter", odlično raspoložen govorio je Karlović nakon meča.

Idući će mu suparnik biti Ivan Dodig, protiv kojeg je, gledajući sve razine turnira, igrao četiri puta i svaki put izgubio. Jednom je to (prošle godine) bilo u Zagrebu, a posljednji put prije nepunih mjesec dana na Australian Openu.

Pročitajte više