Bivši britanski tenisač analizira dvoboj protiv Hrvatske: "Murrayeva momčad je favorit"

Foto: Goran Sebelic/Cropix

HRVATSKA će od 13. do 15. rujna početi borbu za opstanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa protiv Velike Britanije za koju će nastupiti treći tenisač svijeta Andy Murray.

"Velika Britanija ima priliku vratiti se u Svjetsku skupinu prvi put još od 2008. godine. Britanska momčad nije samo Andy Murray, već i Dan Evans koji nevjerojatno napreduje, te veoma jaka kombinacija parova", piše za Eurosport bivši britanski tenisač Jamie Baker.

"Odlučujuće bi moglo biti hoće li Murray igrati dva pojedinačna meča ili će nastupiti i u parovima. Mislim da će igrati u sva tri jer je imao tjedan dana da se pripremi i ne vidim razlog da ne nastupi u subotu s Colinom Flemingom."

Što tenisač koji je karijeru završio u lipnju ove godine misli o hrvatskoj reprezentaciji?

"Igraju kući i odabrali su podlogu na kojoj se Britanci osjećaju najmanje ugodno. Nažalost, neće nastupiti Marin Čilić i Ivan Karlović, te je tako sve na leđima Ivana Dodiga."

Prognoza?

"Ne možemo očekivati da Evans ili Ward pobijede Dodiga i to bi značilo da će se u subotu ući s 1:1. Murrayeva momčad je favorit, ali bit će zanimljivo", smatra Baker.

Više o meču Hrvatske i Velike Britanije na temi Davis Cup:

Pročitajte više