Blanka Vlašić vraća se u New York: "Želim rezultat sezone"

Foto: Hina

BLANKA VLAŠIĆ u subotu će nastupiti na mitingu Dijamantne lige u New Yorku. Nakon drugog mjesta i 197 cm preskočenih u prvom pokušaju na mitingu u Rimu, Blanka je optimistična uoči svog drugog ovogodišnjeg natjecanja.

"Kao uvijek koncentriram se na sebe i na svoje skokove. Priželjkujem rezultat sezone, međutim ne usuđujem se najavljivati ništa sa sigurnošću. Idem korak po korak i polako, ali sigurno se uvodim u ovu novu sezonu", zaključila je Blanka koja će na mitingu u New Yorku braniti pobjedu iz 2013. godine.

"Ovo će biti moj treći nastup u New Yorku, prva dva bila su po jako teškim vremenskim okolnostima, po kiši i hladnoći. Čini se da će nas ovaj put dočekati lijepo vrijeme što me jako raduje jer je staza u New Yorku uistinu jako dobra. Period nakon Rima provela sam radno i ne osjećam neke bitne posljedice intenzivnih skokova u Rimu. Još uvijek me malo boli desna ahilova tetiva, no vjerujem da mi to neće predstavljati problem na samom natjecanju", rekla je Vlašić.

Glavne suparnice u New Yorku Blanki će biti pobjednice prva dva ovogodišnja mitinga Dijamantne lige, Litavka Airine Palšyte i Španjolka Ruth Beitia, zatim Poljakinja Justyna Kasprzycka, ali i još jedna povratnica na skakališta, Amerikanka Chaunte Lowe.

"Ne znam tko skače u New Yorku, bit ću kao i uvijek koncentrirana na sebe i svoje skokove. Očekujem, naravno, svoj najbolji rezultat sezone, no ne usuđujem ga se najavljivati sa sigurnošću. Idem korak po korak i polako ali sigurno se uvodim u ovu novu sezonu", zaključila je Blanka.

Pročitajte više