Borbeni Medvjedi pali u produžetku: Red Bull izbacio Medveščak iz doigravanja!

Foto: Cropix

MEDVEŠČAK je ispao iz doigravanja EBEL-a. Red Bull je u šestoj utakmici četvrtfinala slavio 3:2 i prošao dalje s ukupnih 4:2.

Medveščak je u Salzburg stigao oslabljen, bez vratara Roberta Kristana koji je suspendiran jer je na trening stigao alkoholiziran. Ipak, na golu zagrebačke momčadi briljirao je Michael Ouzas, ali ni on nije Medvjedima uspio donijeti sedmu utakmicu.

Čudesnu je prvu trećinu odradio vratar Medvjeda koji je zaustavio svih 19 udaraca domaće momčadi. Red Bull je napao od prve minute, ali nije imao rješenja za Ouzasa sve do 26. minute kada je put do mreže pronašao Ryan Duncan. Dvije minute kasnije Ouzas je ponovno kapitulirao. Prednost Red Bulla je povećao Daniel Richmond odličnim udarcem nakon što je oduzeo pak neopreznom Alanu Letangu. U posljednjim trenucima trećine Medveščak je uspio smanjiti vodstvo Austrijanaca golom Davida Brinea. Odmah nakon gola suci su trebali isključiti Davisona zbog udaranja Martinovića, ali to nisu napravili, a ozlijeđeni Martinović se više nije vraćao u igru.

Odličnu treću trećinu odradila je zagrebačka momčad. Agresivnom igrom i sjajnim presingom Medveščak je stigao do produžetka. Brandom Buck je svladao Luku Grančara. Medvjedi su odlično otvorili i produžetak. Kyle Greentree je promašio vratiti seriju u Zagreb, a kazna je uslijedila u sljedećem napadu kada Duncan svojim drugim golom odvodi Red Bull u polufinale.

Pročitajte više