Brazilci pregledani, optimizam raste: "Da, favoriti smo!"

Foto:Guliver Image/Getty Images

BRAZILSKI izbornik Luis Felipe Scolari okupio je svoje reprezentativce i jučer ih doveo u kamp Granja Comary u Teresopolisu gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo u svojoj domovini koje otvaraju 12. lipnja protiv Hrvatske.

> Brazilce dočekao prosvjed gladnih prosvjetara, igrači već dogovorili podjelu 25 milijuna eura za osvajanje SP-a?!

Najveće brazilske zvijezde svjetskog nogometa jučer su obavile prve liječničke preglede, a problema nije bilo.

Član Scolarijevog stožera i bivši izbornik Carlos Alberto Parreira tvrdi da u njihovim redovima vlada optimizam. U svojoj karijeri sudjelovao je kao trener i član stožera u osvajanju svjetskog zlata 1970. i 1994. godine, a sudjelovao je na još nekoliko velikih natjecanja.

"Što sam naučio na svojih 6-7 mundijala? Pobjediti izvan terena je najvažnije, ali nije lako. Tu spada operativa, logistika, planiranje, odnos s navijačima, pressice. Mi to sve imamo, i zato već jednom rukom držimo Kup", rekao je Parreira, a onda se osvrnuo na stanje na terenu:

"Vjerujemo našim igračima. Imamo iskusne i respektabilne igrače, najskuplju obranu na svijetu i igramo kod kuće. Da! Favoriti smo. No to ništa ne mora značiti. Kada smo osvojili naslov 2002. godine, 90 posto ljudi se kladilo na Argentinu i Francusku koje nisu uspjele proći ni skupinu. Morate se dokazati na terenu.".

"Naši igrači nisu iscrpljeni od klupske sezone. Ako netko nije sada u pravoj formi, sigurno će biti do početka SP-a", dodao je.

Dolazak u kamp prošao je burno, autobus s reprezentacijom dočekali su prosvjednici protiv politike trošenja milijardi dolara na nogometni turnir. Parreira kaže: "Nitko nije protiv reprezentacije. Ovi igrači su kulturno i povijesno naslijeđe ovog naroda".

 

 

Pročitajte više