Brestovac: U Bugarsku odlazim kao favorit

MLADEN BRESTOVAC u ring nije ulazio od ožujka i Final Fighta. Ni tada nije puno vremena proveo u ringu jer njegov protivnik Mourad Bouzidi zbog ozljede ramena nije mogao nastaviti nakon samo tridesetak sekundi borbe. Tako je Brestovac ukupno u posljednja tri meča u ringu proveo oko četiri minute. Kad se to uzme u obzir, uz dodatak rijetkih nastupa ne iznenađuje što borac Spartan Gyma jedva čeka okršaj s Benjaminom Agdebuyijem u polufinalu Superkombatova turnira u bugarskoj Varni 7. srpnja.

"Turnir je dobar. Odlučili su staviti borce od preko 195 centimetara i 110 kilograma što nije bio slučaj ranije. Ja sam za protivnika dobio njihovu lokalnu zvijezdu u usponu, čovjeka od dva metra i 125 kilograma s razornim bokačkim tehnikama. Znam da me očekuje vrlo težak meč, ali nadam se da ću pobijediti", rekao je Brestovac.

Benjamin Adegbuyi uz 10 pobjeda ima samo 1 poraz u karijeri. Krajem prošle godine izgubio je nokautom od Jairzinha Rozenstruika u rezervnoj borbi završnog Superkombatovog Grand Prixa u Darmstadtu. Drugi polufinalni par turnira teškaša čine Ukrajinac Tsotne Rogava i Bugarin Konstantin Kostov.

"Tsotne je do sada ostvario značajne uspjehe u amaterskoj karijeri. Bio je svjetski i europski prvak, no kao profić se nije dokazao (2-2 u karijeri, porazi od Leke i Londta, op.a.). On je još uvijek vrlo mlad nema ni dvadeset godina, a o ovom Bugarinu ne znam ništa osim da je jako visok. Po scoreu sam favorit, no to ništa ne znači. Najbitnija je sprema, kvaliteta priprema i posljednji rezultati."

Kako teku pripreme? U zadnje vrijeme malo si vremena proveo u ringu.

"Bilo mi je jako žao nakon što je meč u Areni završio tako brzo. Tri mjeseca sam se spremao i želio sam pokazati sve što znam, ali nisam stigao. Imam problema s pronalaženjem sparing partnera. jako mi je teško pronaći ljude od 125 kila, iako stalno treniram s Cro Copom, Dinom Beloševićem, Rokom Štruclom i Urošem Žagarom. Pripreme odrađujem u svom klubu Spartanu s trenerom Aleksandrom Pupcem. U stalnom sam treningu još od Final Fighta jer sam očekivao meč ranije, u petom mjesecu. Na početku priprema sam na 111-112 kilograma, onda se u baznom treningu dižem do 118 i onda već dok izlazim iz baze u specifični dio počnem padati na 112-113. Pred meč slijedi pojačana dijeta i padam na oko 110."

Rijetko nastupaš. Je li tome razlog tvoja odluka ili nemogućnost pronalaženja borbi?

"To mi uopće ne odgovara. Razlog tome je moj bivši menadžer Igor Jushko koji mi očigledno nije mogao pronaći mečeve."

Kakva su iskustva sa Superkombatom?

"Već sam tri puta nastupao za njih i ostvario tri pobjede i jedan poraz. Iskustva su odlična, organizacija na nivou i svaki put nastupaju odlični borci i borbe su vrhunske."

Osim što se u vremenu između nastupa pojavio u spotu Lane Jurčević, Brestovac je počeo raditi i kao sukomentator na Fight Channelu.

"Zvali su me da probam. Imao sam želju za komentiranjem, a iovako i onako volim kod kuće gledati mečeve, pa sada kao borac imam priliku gledateljima iz prve ruke objasniti što se događa."

Brestovac je u posljednjih sedam godina doživio samo dva poraza (Roman Kleibl i Ismael Londt) i nadajmo se da će tako i ostati nakon njegova povratka iz Bugarske. Plasman na završni Grand Prix koji će se održati krajem godine zasad su izborili Ismael Londt, Sergei Lascenko, Pavel Zhuravlev, Erhan Deniz, Raul Catinas i Catalin Morosanu. Na priredbi u Varni održat će se i meč za Superkombatov naslov u teškoj kategoriji između Freddyja Kemaya i Ismaela Londta, a Domagoj Ostojić će se boriti s Raulom Catinasom.

Pročitajte više