Briljantni Livaja zabio dva komada Neftčiju, Tottenham pobjedom prošao dalje

Foto: AFP

POZNATE su sve momčadi koje su izborile 1/16 finala Europske lige, ali nisu odigrani i svi susreti. Zbog obilnih padavina u Lisabonu Sporting i Videoton će utakmicu odigrati sutra.

> Liverpool prošao dalje: Plzen srušio Atletico Madrid, Kalinić strijelac u pobjedi protiv AiK-a

> Pogledajte kako su bosanski suci "ukrali" prvi hat-trick Livaji

Skupina H

Na Giuseppe Meazzu stigao je Neftči i uspio ostati neporažen. Maestralnu utakmicu odigrao je Marko Livaja, mladi hrvatski napadač. U devetoj minuti doveo je Inter u vodstvo. Nakon pogreške gostujućih braniča ostao je sam na pet metara i hladnokrvno proslijedio loptu u gol.

Neftči je izjednačio u 52. minuti golčinom Sadigova s 25 metara, a Livaja je dvije minute kasnije vratio vodstvo Interu. Nakon ubačaja bio je brži od vratara gostiju i glavom zabio svoj četvrti pogodak ove sezone u Europskoj ligi.

Livaja je u 73. minuti mogao do hat-tricka, ali mu suci nisu priznali pogodak iako je lopta bila u golu. Neftči je do boda stigao u posljednjoj minuti preko Canalesa.

Inter je natjecanje završio na drugoj poziciji s tri boda manje od Rubina koji je u posljednjem kolu gostovao Partizanu i odigrao 1:1.

Domaća momčad povela je u 53. minuti golom Saše Markovića, a izjednačio je Rondon šest minuta kasnije.

Skupina G

Genk i Basel odigrali su neriješeno i tako su obje momčadi izborile prolazak u drugi krug.

Utakmica je bila odlična s mnogo prilika, ali su briljirali vratari pa je susret završen bez pogodaka.

Druga utakmica ove skupine između Sportinga i Videotona odgođena je za sutra zbog jakog nevremena koje je pogodilo Lisabon.

Skupina I

Lyon je kao domaćin s 2:0 pobijedio izraelsku Shmonu.

Slavlje navijačima na Gerlandu donio je Mahamadou-Naby Sarr koji glavom zabija nakon centaršuta Bastosa. Konačan rezultat postavio je Benzia.

Lyon je natjecanje završio na prvom mjestu. Drugi krug izborila je i Sparta koja je u posljednjem kolu odigrala bez golova u Bilbau protiv Atletica.

Skupina J

Najzanimljivija utakmica večeri odigrana je u Londonu između Tottenhama i Panathinaikosa. Grcima je u engleskoj prijestolnici trebala pobjeda, ali nisu uspjeli. Tottenham je slavio s 3:1.

Emanuel Adebayor je načeo Panathinaikos u 28. minuti nakon sjajnog proigravanja Clinta Dempseya. Panathinaikos je u 54. minuti izjednačio golom Zeca.

Snove gostujućih navijača srušio je vratar njihove momčadi autogolom u 75. minuti. Dempsey je glavom pogodio gredu, a lopta se odbila od leđa Orestisa Marnezisa i završila u golu. Pobjedu Spursa i plasman u 1/16 finala potvrdio je Jermaiene Defoe nakon dodavanja Aarona Lennona.

Prvo mjesto u skupini Lazio je osigurao na gostovanju u Mariboru. Talijanska momčad razbila je Maribor 4:1.

Čeh Libor Kozak doveo je Rimljane u vodstvo u 16. minuti, a Rumunj Stefan Radu povisio je na 2:0 u 32. minuti. Slovence je potopio Sergio Floccari s dva gola. Utješni pogodak za Maribor zabio je Tavares u 84. minuti.

Skupina K

U dvije utakmice skupine K postignuta su samo dva gola.

Rapid je u Beču stigao do prvih bodova u natjecanju protiv Metalista pogotkom Alara. Minimalno je slavio i Bayer u Leverkusenu protiv Rosenborga. Jedini pogodak na utakmici postigao je Riedel.

Metalist je završio na prvom mjestu, a Bayer na drugom.

Skupina L

Levante i Hannover su već ranije izborile plasman dalje i u Španjolskoj su igrali za prvo mjesto u skupini.

Hannover je uspio ostati neporažen odigravši 2:2 i tako natjecanje završiti kao prvoplasirana momčad. U drugoj utakmici Helsingborg je slavio na gostovanju kod Twentea s 3:1.

Utakmice 1/16 finala igrat će se 14. i 21. veljače.

Pročitajte više