Čačić u reprezentaciju vraća Josipa Šimunića

ANTE ČAČIĆ danas bi s HNS-om trebao riješiti detalje oko preuzimanja hrvatske reprezentacije. Ne bude li šokova i iznenađenja preko noći, trener Lokomotive u ponedjeljak postaje hrvatski izbornik. Kako što smo jučer naveli, Zoran Vulić bio je kandidat za jedan dan. Prvi doktor HNS-a Romeo Jozak odgodio je dogovoreni sastanak, a Vulić nam je kazao da do pregovora neće doći niti tijekom vikenda.

"Umoran sam od svega", rekao je Vulić i nasmijao se na našu opasku da u tom slučaju klupa Hrvatske i nije za njega.

Proteklih dana kampanje protiv njega bile su vrlo jake. Puštale su se priče o njegovom političkom zaleđu, trgovanju igračima i kumskim vezama. Reklo bi se da je idealan kandidat. No, Vulić to zapravo nije ni bio. Jozakova famozna turneja nije otišla dalje od Kajzerice. Tamo danas Ante Čačić priprema Lokomotivu za nedjeljnu utakmicu i usput slaže popis za akciju Bugarska.

Već je oformio i stožer s kojim namjerava prodrmati Hrvatsku. U njemu je Josip Šimunić. Čačić vjeruje da mu bivši reprezentativac može pomoći u odnosu s igračima koji ga obožavaju.

Šimunić bi u ovom slučaju privremeno zamrznuo ulogu novopečenog glasnogovornika desnice ili će s aktivnošću nastaviti i u stožu reprezentacije te bivše suigrače, poput šatoraša, motivirati političkom strašću. Ostaje nam vidjeti, makar je jasno da je domoljubni moment i prebivalište u blizini Maksimira HNS-u i dalje važniji kriterij od rezultata i iskustva. 

Šimunić je reprezentativnu karijeru zaključio izgonom nakon što je na maksimirskom stadionu nakon pobjede nad Islandom i plasmana na SP poveo skandiranje "Za dom spremni". Nogometom se konačno ne bavi od prosinca 2014. godine, kada se oprostio i od dresa Dinama.

Osim Šimunića, u stožeru Hrvatske trebali bi biti i Ante Miše te Marijan Mrmić kao trener vratara. 

U nedjelju bi u Kranjčevićevoj 62-godišnji Čačić trebao odraditi posljednju utakmicu s Lokomotivom. Izvršni odbor HNS- a sastaje se u ponedjeljak u podne, da formalizira odluku doktora Jozaka i njegovih pokrovitelja. Davor Šuker s Damirom Vrbanovićem bio je proteklih dana na Malti, gdje priprema posljednju utakmicu kvalifikacija, a Jozak će mu danas isporučiti detalje dogovora s Čačićem. 

Pročitajte više