Capello novi izbornik Rusije: "Ne znam koliko će mi trebati da naučim ovaj teški jezik"

FABIO CAPELLO novi je izbornik Rusije! Preuzeo je momčad nakon što ju je napustio Dick Advocaat poslije ispadanja s Europskog prvenstva.

Capello je na press konferenciji u Moskvi predstavljen kao novi izbornik ruske reprezentacije koja će u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu pokušati izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

"Drago mi je što vam mogu predstaviti velikog stručnjaka kao novog izbornika naše reprezentacije", rekao je predsjednik ruskog saveza Nikita Simonyan.

"Čast mi je biti izbornikom Rusije. Da, radit ću ovdje i bit ću u stalnom kontaktu s vodstvom saveza. Pažljivo ćemo pratiti nastupe svih klubova, posebno mladih igrača. Ruska reprezentacija ima veliki potencijal", rekao je Capello i dodao:

"Pet Talijana će raditi samnom, ali sigurno će nam trebati i pomoć ruskih stručnjaka. Ne mogu reći koliko će mi trebati da naučim ruski, jezik je vrlo težak. Jedan od glavnih ciljeva bit će izgradnja odnosa s navijačima".

Capello je bez posla bio od veljače kada je napustio klupu Engleske zbog svađe s vodstvom saveza oko slučaja Johna Terryja i optužbi za rasizam. Talijanski stručnjak potpisao je ugovor na dvije godine. Debitirat će 15. kolovoza u prijateljskoj utakmici protiv Obale Bjelokosti.

Pročitajte više