Casillas glasao za Mourinha: "Tužan sam što Ronaldo nije osvojio Zlatnu loptu"

Foto: AFP

DODJELA "Zlatne lopte" sinoć u Zürichu donijela je još jedan zanimljiv detalj. Iker Casillas, kao kapetan španjolske reprezentacije, svoj glas za najboljeg trenera godine, dao je Joseu Mourinhu.

Trener madridskog Reala bio je u konkurenciji sa španjolskim izbornikom Del Bosqueom i bivšim Chelseajevim trenerom Robertom di Matteom, a najboljim je proglašen Del Bosque.

"AS" piše kako je Casillas glasao za svog trenera, ali prije nego što su između njih izbile prve nesuglasice. Podsjetimo, posljednjih tjedana u svlačionici Reala vlada napeta atmosfera zbog slabih rezultata, a nakon što je Casillas završio na klupi, prvi put nakon deset godina, mediji su se raspisali o sukobu vratara i trenera.

Casillas je opet proglašen najboljim vratarem svijeta, a od 2008. godine standardan je član idealne momčadi godine.

"Sretan sam zbog nagrade. Drago mi je i zbog ostalih igrača, a posebno me veseli što je u idealnoj momčadi čak pet Realovih igrača", rekao je Casillas i na kraju izrazio podršku svom suigraču Cristianu Ronaldu, koji je opet ostao u sjeni Lionela Messija:

"Messiju treba čestitati na novoj nagradi, ali tužan sam jer sam htio da Cristiano osvoji Zlatnu loptu. Ovakve su odluke uvijek teške jer su i Messi i Ronaldo i Iniesta najbolji".

Pročitajte više