Cedevita ostavila Cibonu na -20: "Ovo je realan odnos snaga"

Foto: Hina, KK Cedevita

U DERBIJU 11. kola Lige za prvaka PH za košarkaše Cibona je u subotu na domaćem parketu izgubila od Cedevite sa 70-90, ali je i dalje vodeća na ljestvici, no Cedevita ima dvije utakmice manje.
 
Kod Cedevite najbolji su bili Tomislav Zubčić sa 19 i Miro Bilan sa 15 koševa, 3 skoka i 3 asistencije te Nemanja Gordić sa 14 poena i 8 asistencija. Cibonu su predvodili Ante Žižić sa 16 poena i 4 skoka te Marko Jagodić Kuridža sa 15 poena i 6 skokova.
 
Trener Cedevite Jasmin Repeša je zbog bolesti propustio utakmicu, a goste je vodio njegov prvi pomoćnik Veljko Mršić. U sastavu Cedevite nije bilo Marka Tomasa, Lovre Mazalina i Marka Arapovića, a Mario Delaš i Roko Ukić bili su u zapisniku, no nisu igrali.
 
Na kraju prve četvrtine gosti su imali tek minimalnu prednost 20:21. U drugoj četvrtini Cedevita je za tricu šutirala odličnih 5/6 i stigla do prednosti 27:35. Serijom 8-0, u kojoj su Ante Delaš i Nemanja Gordić zabili još po jednu tricu prednost je Cedevite narasla je na +14 i 35:50 na poluvremenu.

Cibona je vratila dozu neizvjesnosti serijom 12-2 i tricom Dominika Mavre za 51:59 dvije minute do isteka treće četvrtine. U posljednjih 10 minuta ušlo se sa 54:65, no u tom se vremenu Cedevita samo dodatno odvojila.
 
Rimac: Ovo je realni omjer snaga
 
Obje su momčadi prošlo kolo upisale prve poraze. Cibonu je svladao Šibenik, a Cedevitu Zadar, pa su "Vukovi" sada već u novom crnom nizu.
 
"Svi smo bili svjedoci da je Cedevita bila puno bolja i raspoloženija. Na kraju krajeva, to je i neki realni omjer snaga, no mislim da smo igrali s previše nervoze. Trebamo biti strpljiviji i čekati šansu. Oni su u drugoj četvrtini puno toga pogodili i drugo poluvrijeme mogli su odigrati mirnije. Mi smo se u drugom poluvremenu nešto približili, ali oni imaju igrače koji znaju odgovoriti na takve izazove", rekao je trener Cibone Slaven Rimac nakon poraza.
 
Mršić: Želimo da Cedevita od prve do 40. minute igra prepoznatljivu košarku
 
"Zasluženo smo pobijedili. Od samog početka smo se nametnuli. Igrali smo bolje, bili koncentriraniji i, uz par padova u igri, mislim da smo odigrali dosta pristojnu utakmicu. Ono što nije bilo dobro je da ne idemo do kraja. U zadnjih pet minuta smo stali i s tim nisam zadovoljan. Mi želimo od naše momčadi da od prve do 40. minute igra prepoznatljivu košarku", dodao je trener Cedevite Mršić.

"U utakmicu smo ušli kako je trener od nas tražio. Mislim da je ovo velika ekipna pobjeda. Pokazali smo veliku želju i borbu. Nakon finala ABA lige i lošije dvije utakmice u Prvenstvu Hrvatske mislim da je ovo put kojim moramo ići dalje i ovako moramo igrati svaku utakmicu do kraja prvenstva", rekao je nakon utakmice Tomislav Zubčić.

Kompletnu statistiku pogledajte ovdje.
 
Subota:
 
Kvarner 2010 - Šibenik 81-85
 
Cibona - Cedevita 70-90
 
Alkar - Zabok 80-72
 
Nedjelja:
 
Zagreb - Zadar
 
Poredak:
 
1. Cibona 11 9-2
 
2. Cedevita 9 7-2
 
3. Zadar 10 6-4
 
4. Kvarner 2010 11 5-6
 
5. Zagreb 9 6-3
 
6. Šibenik 11 4-7
 
7. Alkar 11 2-9
 
8. Zabok 10 2-8

Pročitajte više