Cedevitin posljednji juriš: "Od plakanja nema koristi, vjerujemo da nije kraj!"

U DRAŽENOVOM domu sutra se igra treća utakmica finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske. Cibona vodi 2:0, a košarkaši Cedevite sportski se nadaju pobjedi i smanjenju zaostatka.

> Repeša pred treću utakmicu finala: Danas i sutra sam sigurno trener Cibone!

Na tom putu, Cedevita bi mogla igrati bez kapetana Marina Baždarića koji je u utorak ozlijedio zglob. Bit će to velik izostanak, ističe i trener Dražen Anzulović.

"Nama je svaki igrač važan, s obzirom da nas nema puno tijekom cijele sezone, i sve se to osjeti. Prema tome, Bažda nam kao kapetan i lider momčadi puno znači. Međutim, isto tako igramo dugo bez Smodiša. Puno će nam nedostajati, a kako ćemo ga nadoknaditi ovisi o reakciji ostalih igrača na parketu", kaže Anzulović, svjestan da njegove igrače sutra čeka vrlo teška zadaća.

"Nismo u dobroj situaciji. Sigurno je da je s 0:2 Cibona vrlo blizu, međutim ni prvi ni zadnji puta da serije od 2:0 nisu bile odlučujuće. Ono što je važno je da to želimo kao momčad, da imamo jednu timsku koheziju na parketu, da radimo timski na parketu kao momčad, što pogotovo u prvom poluvremenu utakmice nije bio slučaj", istaknuo je trener Cedevite. Priznao je kako im se polako javlja 'zamor materijala', što nije neobično, s obzirom da su veći dio sezone igrali u visokom ritmu.

"Sigurno da postoji jedno emocionalno pražnjenje i to puno utječe, dok su druge momčadi oscilirale tijekom sezone, mi smo držali jednu konstantu. Sve su to napravili ovi igrači, isti igrači bez obzira što su možda bili u boljem stanju, prvenstveno fizičkom, nego što su sada. U momčadi je bio Smodiš, koji je davao jednu kvalitetu više", rekao je Anzulović. No sada izbora nema, svi moraju dati svoj maksimum jer ih možda već sutra čeka posljednja utakmica u ovoj sezoni.

"Od plakanja nema koristi nego se treba skupiti i pokušati dati što više. Ako treba biti posljednja utakmica, onda to završiti ponosno, ali vjerovati da to nije kraj", zaključio je Anzulović. Treća utakmica finalne serije igra se sutra od 20 sati i 15 minuta u Draženovom domu. U slučaju pobjede Cedevite, četvrta utakmica igrat će se u utorak u Domu sportova.

Pročitajte više