Červar s Metalurgom stiže u Zagreb, Vujović poručio Lini: Mi smo favoriti!

Foto: RK PPD Zagreb

PPD ZAGREB u subotu u zagrebačkoj Areni dočekuje makedonski Metalurg. Momčad bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Line Červara doživjela je dva uzastopna poraza na početku nove sezone Lige prvaka, a Makedonci se nadaju da će u 3. kolu na gostovanju u Zagrebu prekinuti taj neugodan niz.

S druge strane, trener Zagreba Veselin Vujović očekuje pobjedu.

"Moram priznati da nam izuzetno važna i teška utakmica dolazi u dosta nezgodnom trenutku. Ovo ni toplo ni hladno vrijeme koje prevladava na području Hrvatske u posljednjih nekoliko dana uzrokovalo je to da nam je nekoliko igrača prehlađeno i bolesno s temperaturom i virozom. Imamo problem s dvojicom ozlijeđenih igrača", poručio je Vujović.

"Mi moramo napraviti sve da dobijemo tu utakmicu, jer htjeli ne htjeli Zagreb će prvi put u ova tri kola imati status favorita. Svjesni smo da status favorita može biti velik uteg našoj mladoj ekipi u srazu s puno iskusnijim Metalurgom, ali na nama je da se nosimo s tim i da upišemo nove vrijedne bodove. Bez obzira na probleme s kojima se trenutno suočava trener Lino Červar ima dobar sastav, natjecateljski izuzetno moćan, a igrači Metalurga su dobro ukomponirani i neće nam biti nimalo lako protiv jedna tako kvalitetne ekipe doći do pobjede", kaže.

Ivić: Bit ćemo spremni za Metalurg

Uz trenera Vujovića na konferenciji za novinare bio je i vratar Prvog plinarskog društva Zagreb Filip Ivić. Mladi čuvar mreže PPD Zagreba i hrvatske reprezentacije uz veliku želju za pobjedom izrazio je i zahvalnost svim navijačima kluba koji su protiv THW Kiela napravili čarobnu atmosferu te je izrazio nadu da će i protiv Metalurga Arena primiti više od 10 tisuća ljubitelja rukometa.

"Iza nas je jedan težak period, dvoboji s THW Kielom, Vardarom i Parizom u kojima smo se mi maksimalno istrošili. Za oporavak nema puno vremena, ali bit ćemo spremni za Metalurg. Trener od nas traži da o tome ne razmišljamo previše i da sa sto posto uđemo u utakmicu bez obzira došao Metalurg sa Stanićem, Vugrincem i Atmanom ili bez njih. Ovo je prilika da se svojim pristupom zahvalimo navijačima na fantastičnoj atmosferi koju su nam priredili protiv THW Kiela kada ih je bilo više od 11 tisuća. Ovim putem pozivam sve ljubitelje rukometa da i u subotu dođu u Arenu Zagreb i da zajedno napravimo pravi rukometni spektakl", za kraj će Ivić.

Utakmica počinje u 18 sati.

Pročitajte više