Chelsea otima Modrića Realu s 45 milijuna eura?

IAKO su ga mnogi već vidjeli u dresu Real Madrida, Luka Modrić mogao bi karijeru nastaviti u Chelseaju.

> Još jedna ratna legenda o Luki i njegovim kostobranima

Londonski klub i najsvježiji osvajač Lige prvaka ponovo je zainteresiran za hrvatskog veznjaka kojega bezuspješno pokušavaju namamiti na Stamford Bridge posljednje dvije godine. Engleski i španjolski mediji javljaju kako će Chelsea pokušati još jednom. Vlasnik kluba Roman Abramović je čovjek kojeg će rijetko koji igrač odbiti, a sada ima i naslov europskog prvaka i ne misli stati, piše Marca.

Chelsea se nada kako će ovaj put uspjeti slomiti otpor Tottenhama povećanom ponudom od 45 milijuna eura, što je 20 više nego što Spursima za Modrića nudi Real Madrid. Kao dio dogovora, na White Hart Lane trebao je stići i Nuri Sahin, ali Turčin je odbio napustiti Bernabeu.

Tottenham je ostao bez Lige prvaka i novac će mu dobro doći, a nakon odlaska Harryja Redknappa i novog ugovora s Baleom, Modrićev odlazak je pitanje dana. U Tottenhamu ipak ne žele osnažiti izravnog konkurenta, pa će i Daniel Levy biti naklonjeniji Madriđanima, osim ako mu novac neće biti važniji.

Nedavno je i srpski branič Chelseaja Branislav Ivanović pozvao Modrića da odabere "plavi" dio Londona gdje bi predstavljao zamjenu za Lamparda koji neće još dugo moći nositi igru svoje momčadi.

Villas-Boas preuzima Tottenham i dovodi Moutinha kao zamjenu za Modrića


Umjesto pod Joseom Mourinhom, Modrić bi tako nastavio raditi pod Robertom di Matteom, kojemu je Abramović ukazao povjerenje nakon otkaza Andreu Villas-Boasu.

Engleski tabloid Daily Star tvrdi da će u ponedjeljak Villas-Boas biti službeno potvrđen za menadžera Tottenhama, te da će njegov prvi potez biti angažman Joaa Moutinha kao zamjene za Luku Modrića.

Portugalski strateg već je sve dogovorio s predsjednikom Tottenhama, a kako je prema istom izvoru Luka Modrić već na putu prema Madridu gdje bi trebao postati član Reala, Villas-Boas ga namjerava zamjeniti svojim sunarodnjakom Joaom Moutinhom.

Za portugalskog reprezentativca Tottenham namjerava ponuditi 32 milijuna funti odštete Portu premda njegova ugovorna klauzula zahtjeva 40 milijuna. Villas-Boas se uzda u dobre odnose s Moutinhom kojeg je trenirao dok je bio u Portu, kao i u poznanstva s čelnicima portugalskog prvaka. No, osim visoke odštete Tottenham će se po pitanju dovođenja Moutinha na White Hart Lane boriti i s interesom za njegove usluge od strane Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Chelseaja i Liverpoola...

Pročitajte više