Chelsea pripremio 42 milijuna eura za Diega Costu: Torres se vraća u Atletico?

Foto: Guliver Images/Getty Images

"DIEGO će odlučiti gdje želi nastaviti karijeru, a na nama je da podržimo svaku njegovu odluku", rekao je nedavno novinarima AS-a trener madridskog Atletica, Diego Simeone, koji će čini se uskoro ostati bez svog najboljeg napadača.

Costa odlazi zbog tjedne plaće od 180 tisuća eura

Kako javljaju engleski mediji, Chelsea je već odavno slomio otpor madridskog kluba s odštetom od 42 milijuna eura, a sada je u tijeku završna faza pregovora u kojoj predstavnici Bluesa mame Costu s tri puta većom plaćom od one koju sada zarađuje u Madridu. Naime, Costa tjedno zaradi 60 tisuća eura, dok bi u Londonu na njegov račun svaki tjedan stizalo oko 180 tisuća eura.

"Chelsea je vrlo bogat klub s kojim se mi ne možemo uspoređivati. Costa, siguran sam, želi živjeti od svog rada i zato mi neće biti žao ako iskoristi priliku da ode u klub u kojem će više zaraditi. Slično je bilo i s Falcaom, tko sam ja da mu kažem da ne ide u Monaco?", rekao je Simeone, koji je nadodao:

"Osim toga, Eto'o više nije toliko mlad, a Costa bi ga savršeno zamijenio".

Simeone: Torres bi se volio vratiti u Atletico

S druge strane, Simeone računa da bi se na Vicente Calderon, nakon odlaska Coste, mogao vratiti El Nino, odnosno Fernando Torres, koji je svoju profesionalnu karijeru započeo u Atleticu.

Torres je nedavno proslavio 30. rođendan, a nakon godina provedenih u Engleskoj sigurno bi karijeru volio završiti tamo gdje je sve započelo.

"Redovito se čujem s Torresom. On je sretan zbog svakog našeg uspjeha, uvijek nam želi sreću. Naravno da bi se volio vratiti u svoj matični klub gdje je odrastao i tamo gdje je bio sretan", objasnio je Simeone.

Pročitajte više