Čilić i Mayer na istom mjestu pet godina kasnije: "Nema više laganih protivnika"

Foto: Hina

TREĆE kolo Roland Garrosa donosi nam dvoboj između Marina Čilića i Leonarda Mayera. Isti su se susreli prije pet godina, također na Roland Garrosu, a i tada je to bilo u trećem kolu. 

Marin je u 2. kolu pobijedio Talijana Andreu Arnaboldija, a evo što kaže o tom meču: "Ovo je bio moj prvi susret protiv Arnaboldija tako da nisam znao što mogu očekivati i zadavao mi je dosta problema u prvom setu, posebice sa njegovim servisom.Tu nisam imao dovoljno ritma tako da sam imao problema i ono što bih istaknuo za taj prvi set, da mi je bio nizak postotak prvog servisa, a cjelokupno, kad bi se poen otvorio, kada bi krenula igra osjećao sam da sam tu dosta bolji i tako je izgledalo i kasnije od drugog i trećeg seta kad sam uspio pronaći pravi ritam, tako da sam s tim zbilja prezadovoljan".
 
"Također, mislim da je najbolja stvar danas bila što sam iz igre bio jako agresivan, nisam pravio prevelik broj pogrešaka i to mi je davalo sigurnost. Kada sam bio u teškim situacijama čupao sam i dvije set lopte ali sam ostao miran, jer sam znao da sam puno kvalitetniji iz igre. Treći set odigrao sam maksimalno koncetrirano bez gledanja na rezultat, bio sam potpuno 
fokusiran na izvedbu tako da će to biti prioritet i za naredne mečeve". 
 
"Što se tiče Leonarda Mayera, s njim sad igrao ovdje prije pet godina, taj meč išao je u pet setova. On je igrač koji je veoma kvalitetan, ima jako dobar servis i dolazi iz Argentine, ali ne igra previše zemljaški tenis i sigurno će biti teško. Od trećeg kola pa nadalje nema laganih protivnika, stoga moram biti maksimalno spreman i za teži meč, ali osjećam se dobro na terenu, želim biti i dalje maksmimalno koncentriran na svoju igru i tražiti što bolju izvedbu, nebitno tko je sa druge strane mreže", zaključio je Čilić.
 
Mayer je trenutačno 24. igrač svijeta, a meč je  zakazan za subotu, 30.05.

Pročitajte više