Hrvatska senzacija u društvu Vinija i Lewe. Pomozite da bude u momčadi sezone La Lige

Foto: Profimedia

ANTE BUDIMIR, napadač Osasune i reprezentacije Hrvatske, dobio je veliko priznanje za sjajnu sezonu u La Ligi. Strijelac 16 prvenstvenih golova nominiran je za idealnu momčad sezone španjolske Primere. Osim njega, među nominiranim su napadačima još Vinicius, Morata, Inaki Williams, Griezmann, Gerard, Lino, Rioja, Lewandowski, Greenwood, Mayoral, Nico Williams, Kubo, Dovbik, Savio, En-Nesyri, Duro, Yamal i Rodrygo.

Za hrvatskog reprezentativca možete glasati na ovom linku, a tu možete vidjeti i nominirane na drugim pozicijama u momčadi. Pet kola prije kraja prvenstva Budimir dijeli treće mjesto na tablici strijelaca s Lewandowskim, iza Dovbika (19) te Sorlotha (17) i Bellinghama (17). No vjerojatno bi bio još bolje plasiran da zbog ozbiljne ozljede nije propustio zadnje dvije utakmice.

Prije tri tjedna u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku

Budimir (32) je prije tri tjedna u najboljoj sezoni karijere doživio partiju iz noćne more, i to u najgorem trenutku. Napadač Osasune i tada drugi najbolji strijelac je u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika 1:0, izborio penal.

No izveo ga je komično nespretno. Njegova neuspješna panenka završila je samo na pokušaju onemogućenom time što se Budimir spotaknuo o svoju nogu i umjesto da je uputio udarac, loptu je praktično dodao suparničkom golmanu. Video Budimirovog promašaja je naravno viralan, a televizijski i komentatori na društvenim mrežama proglasili su ga "najgorim penalom ikad".

Budimir je tako sedam kola prije kraja ostavio Osasunu bez važnog boda u borbi za Europu, ali poslije utakmice njegov klub otkrio je da mu je to još i najmanji problem. Naime, u 2 poslije ponoći Osasuna je objavila da je napadač koji je ove sezone u La Ligi postigao golova kao Bellingham i koji je efikasniji od Griezmanna, Lewandowskog i Viniciusa, protiv Valencije pretrpio tešku ozljedu.

"Odmah nakon utakmice Ante Budimir odvezen je u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio ozbiljnu traumu u predjelu prsnog koša. Točnije, slomio je tri rebra. Primio je sredstva protiv bolova. Noć će provesti u bolnici, a u utorak će biti podvrgnut dodatnim pretragama."

Nakon jako loših vijesti došla je sjajna

Ovo je bila jako loša vijest ne samo za Osasunu nego i za reprezentaciju Hrvatske. Budimir je daleko najefikasniji napadač Zlatka Dalića, k tome u jednoj od najjačih svjetskih liga. I onda se ovako teško ozlijedio samo dva mjeseca prije prve utakmice Hrvatske na Euru, 15. lipnja protiv Španjolske. Budimir je inače jesenas golom za pobjedu nad Latvijom u zadnjem kolu kvalifikacija omogućio Hrvatskoj izravan odlazak na EP. 

Ipak, par dana kasnije stigle su odlične vijesti. Budimir se jako dobro oporavlja i nove prognoze su daleko optimističnije. Prema njima bi Budimir mogao igrati već krajem ovog mjeseca. Ako se ove prognoze pokažu točnima, ne samo da bi Budimir bio spreman za Europsko prvenstvo u lipnju nego bi i na pripreme došao u natjecateljskom ritmu jer bi nakon oporavka odigrao jednu ili dvije, a možda i tri utakmice u španjolskom prvenstvu. 

Pročitajte više