Zubac pokušao zaustaviti suparnika da zakuca. Završilo je delirijem u dvorani

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC odigrao je jako dobro protiv Dallasa u šestoj utakmici prvog kruga play-offa, ali Clippersi su ispali porazom 101:114. Mavsi su polufinale Zapada izborili s ukupnih 4:2. Jedna od viralnih akcija s utakmice je ona u kojoj je sudjelovao i Zubac. Nažalost, hrvatski centar u njoj je završio, što bi se košarkaškim žargonom reklo, posteriziran. Zubac, visok 2.13 metara i težak 109 kilograma, stao je na put Danielu Gaffordu. Premda je suparnički centar pet centimetara niži i tri kilograma lakši od Zupca, u ovoj akciji ga je otpuhao i raznio.

Gafford je krenuo u prodor prema košu, a Zubac mu je u reketu stao na put. No, suparnik u naletu ga je prvo gurnuo laktom i tako izbacio iz ravnoteže. Zubac se ipak uspio odmah vratiti u obrambeni gard, ali Gafford ga je zatim još efektnije riješio. Preko njega je zakucao jednom rukom te usput natjerao Zupca na faul i tako izborio i slobodno bacanje. Gafford je zakucavanjem preko Zupca izazvao delirij u dvorani u Dallasu. 

Ivica Zubac postigao je 17 poena uz šut iz igre 6/11, a imao je i 11 skokova. Daniel Gafford imao je 13 koševa uz 6 skokova, ali prije svega viralno zakucavanje Zupcu u facu. 
 

Pročitajte više