Čilić nominiran za omiljenog tenisača, sportsko ponašanje i najveći napredak

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ uživa u najljepšim danima karijere. Osvojio je svoj prvi Grand Slam US Open, prvi put je izborio plasman na završni Masters, danas od 13 sati igra u finalu Moskve, a ATP ga je nominirao za čak tri nagrade.

Čilić se nalazi u kategoriji za najomiljenijeg tenisača u kojoj ima ukupno 20 kandidata, uglavnom najboljih tenisača današnjice, u kategoriji u kojoj je Roger Federer neprikosnoven. Glasati se može ovdje do 3. studenog.

Federer dominira i u drugoj kategoriji u kojoj je Čilić nominiran - za sportsko ponašanje. Nagrada nosi naziv Stefana Edberga, aktualnog Federerovog trenera, a osim Čilića i čudesnog Švicarca nominirani su Japanac Kei Nishikori i Bugarin Grigor Dimitrov.

Hrvatski tenisač, pak, najveće šanse ima za nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Čilić je s 50. mjesta na početku sezone stigao do osme pozicije, a vjerojatno će još napredovati. U borbi za tu nagradu su još Španjolac Roberto Batista Agut (sa 64. na 16. mjesto), Nishikori (s 23. na 6. mjesto), Australac Nick Kyrgios (sa 186. na 55. mjesto).

Pročitajte više