Ćirina prva vježba: Svi igrači na rukovanje s Bandićem!

ĆIRO BLAŽEVIĆ u Veslačku ulicu dovukao je više novinara nego svi treneri Zagreba posljednjih godina zajedno. Press konferenciju odradio je u kafiću, a potom je igrače poveo na trening. Kao prvu vježbu zagrijavanja priredio im je rukovanje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji ga je i vratio u klub. Jedan po jedan, tako su stupajući na travnjak, najprije stisnuli ruku pokrovitelju Dražena Medića. Trojac Ćiro-Bandić-Medić opet jaše. Nesuglasica više nema, a i novac koji Medić duguje Ćiri na račun prošlog mandata nekako će se već namaknuti. Ružne riječi? Toga se nitko više niti ne sjeća.

Pratio sam korak nogometne evolucije

"Nadam se da ću opravdati povjerenje Bandića i Medića. Jako sam uzbuđen i imam savršenu svijest o delikatnosti misije koja me čeka. Kažu u narodu - labuđi pjev, no ja sam se spremio za ovo. U zadnje vrijeme nisam spavao nego sam sve činio da bih pratio korak nogometne evolucije. Ako je ovo stvarno moj labuđi pjev, jako sam zadovoljan!",kaže Ćiro i dodaje:

"Kad labud crkava, najljepše i najjače pjeva!"

Istu nam je izjavu dao i u Zenici, no čini se da ćemo je čuti još mnogo puta.

Slatkorječiv je bio i Bandić koji je u Veslačku stigao kao prijatelj zagrebačkog sporta.

"Ne mogu zamisliti našu prvu ligu bez Zagreba i zato sam prije mjesec dana zamolio svog prijatelja Medića da napravimo sve kako bismo Ćiru vratili u klub. Vjerujem da u Ćiri ima volje i dinamita za ovaj zadatak, nogomet nije moj core business, ali plavi Zagreb ne može se zamisliti bez bijelog Zagreba. Nadam se da će ova rezultatska kriza postati prošlost s Ćirinim dolaskom"

Ćiro Bandiću: Ti meni zapovijedaš, ja tebi ne smijem

"Nemojte podcjenjivati naše prijateljstvo. Kada je Ćiro bio u Kini i Iranu, mi smo bili zajedno iako nismo zaljubljeni", odgovorio je Bandić na upit je li mu dugo trebalo da nagovori Ćiru na povratak u Zagreb.

Na to se Ćiro nasmijao i dometnuo:  "Samo što ti meni zapovijedaš, a ja tebi ne smijem"

U petak ga čeka utakmica s Hajdukom. Trener će biti silno motiviran, iako u klubu više nema Branka Grgića, još jednog mu omiljenog predsjednika.

"Ako konzultiramo tablicu, nije teško zaključiti da je Hajduk favorit. Međutim, mi se borimo za goli život, zato smatram da bi naša nazočnost i angažiranost trebale biti presudne"

"Gledao sam Zagreb protiv Rijeke. Ovo je mlada i neiskusna momčad, ali mi se čini potentnija od one koja me dočekala prije četiri godine. Naravno, trebat će vremena da sve to prezentiramo na terenu"

Bandić je pozvao navijače u petak u Kranjčevićevu, a Ćiro je naglasio: "Vjerujem da Zagrepčani nisu indiferentni prema svom klubu i zato ih molim da nas podrže, kako ne bismo bili hendikepirani"

O svom odnosu s Medićem Ćiro je kratko rekao: "Davno smo neke stvari ostavili iza sebe. Da nismo, ne bismo ovdje valjda sjedili nasmijani"

Pročitajte više