Ćiro: U svakoj normalnoj državi Mamić bi završio u ludnici

Foto: Hina

''JARNI će sa Sarajevom biti prvak BiH! Neka mi oproste u Želji, Borcu, Širokom, ali tim s Koševa ima najboljeg trenera'', rekao je za Dnevni avaz trener svih trenera, Ćiro Blažević.

Za najboljeg lijevog beka kojeg je Hrvatska ikada imala Ćiro kaže da je imao trenersku žicu još kao igrač, puno više od Bobana ili Šukera te je uvjeren da će se Jarni na velika vrata vratiti u hrvatski nogomet.
 
Jarni je trener za Hajduk ili Dinamo
 
''Jarni je trener za Hajduk i za Dinamo, a Sarajevo u kojem ga obožavaju samo mu je odskočna daska'', sipao je komplimente na račun svog bivšeg igrača popularni "Ćirohito".
 
U intervjuu koji je dao za Dnevni avaz, Ćiro se na sebi svojstven način dotakao mnogih stvari koje itekako zanimaju nogometni puk u Hrvatskoj, među ostalim, naravno, nije se mogao ni ne očešati na apsolutnog vladara hrvatskog nogometa Zdravka Mamića.
 
Zbog Mamića mi je draži Hajduk od Dinama
 
''Nisam više simpatizer Dinama zbog Zdravka Mamića. Draži mi je Hajduk! Samo zbog Mamića. Navijači Hajduka govore „da nam je Mamić“, a ne shvaćaju da je on grobar Hajduka i hrvatskog nogometa'', izjavio je Ćiro te odmah dodao:
 
U svakoj normalnoj državi Mamić bi završio u Ludnici
 
''Pare, pare sine moj čine ga moćnim. Toliko se osilio da se jadan ministar Jovanović koprca u Mamićevoj mreži. Znaš kako on osvaja sve te trofeje? Tako što on amenuje ko će suditi, ko će biti na kojoj listi... I tako stvara poslušnike. Ni u Bosni, gdje misle da ima svega i svačega, on ne bi mogao proći. U svakoj normalnoj državi Mamić bi završio u zatvoru ili ludnici.''
Ćiro nije zaobišao ni temu koju mjesecima ne mogu riješiti ni svi pravni eksperti koje postoje u Lijepoj našoj – pitanje odnosa Dinama i Lokomotive.
 
''Pa, u kojoj to ligi, osim u HNL, imate dva bratska kluba. Mamić je napravio Lokomotivu da bi mogao računati na sigurne bodove. Drugi su u startu u neravnopravnom položaju. Hrvatska liga nema smisla ako jedan čovjek drži sve pod kontrolom. Ako kaže u narednih deset godina Dinamo će vladati i to ostvari, onda je za doživotni zatvor. Mamić je u svim mogućim sukobima interesa. ''
 

Pročitajte više