Ćiro: Uvjerio sam Bokšića da Šuker o njemu misli sve najbolje

Foto: Guliver Image/ Getty Images

TRI najveća živuća hrvatska trenera Ćiro Blažević, Mirko Novosel i Ratko Rudić jučer su na kineziološkom fakultetu prisustvovali promociji knjige Dajane Jašić "Biti trener".


Tom su se prilikom obratili okupljenim studentima i otkrili im tajne trenerskog poziva.

"Znanje je jedini autoritet", počeo je Ćiro: "Igrače trener ne treba pokoriti, kao što su za mene znali govoriti da silom uvodim autoritet. Igrače treba uvjeriti da znaš što radiš i onda će te slijediti".

"Nekad morate i lagati. Tako sam i Bokšića uvjerio da Davor Šuker o njemu misli sve najbolje, a to baš i nije bilo tako", dodao je Ćiro.

"Uči, obrazuj se, usavršavaj se", dao je Novosel svoj doprinos.

"Velika mana naših trenera je što se nakon karijere vrhunskog igrača ne žele vratiti na početak. Misle da su odmah vrhunski treneri, ali trebali bi početi od nule", dodao je.

U svojoj karijeri imao je čast trenirati Dražena Petrovića.

"S Draženom sam imao najviše problema. Kad je došao u Zagreb, bio je poseban, drugačiji. Kad me prihvatio kao prijatelja, vraćao mi je to na najbolji način. Jednom je i Krešo Ćosić bio najgori igrač na jednoj utakmici, kasnije sam mu skinuo sve svece s neba, a onda je uvijek bio najbolji na terenu", prisjetio se Novosel i još jednog imena: "Draženu Delipagiću nisi smio pokazati prst, istog časa bi potonuo".

Pročitajte više