Ćiro ne vjeruje u pošteni HNL: Netko kuje urotu protiv Zadra

Foto: Hina

PREMDA je napunio osamdesetu, Ćiro Blažević ne odustaje od nogometa. Bivši hrvatski izbornik u intenzivnim je pregovorima s ljubljanskom Olimpijom. Slovenci su uporni, razgovori su u tijeku, no kako nam je i sam Ćiro rekao, ništa još nije dogovoreno.
 
''Sine moj, kontakt postoji, interes je obostran, strašno me intrigira klupa Olimpije, velik je to klub, no da vam budem iskren, moram još dobro razmisliti. Obitelj me ne želi pustiti. Kažu dosta je bilo. Ne znam, šanse su 50-50. Iako, priznat ću vam, ako ne budem radio, umrijet ću'', odmah nam je  na početku Ćiro objasnio kako stvari stoje.
 
Nekadašnji velikan slovenskog nogometa godinama je u debeloj sjeni Zahovičevog Maribora, a vlasnik ''Zmajčeka'' Izet Rastoder smatra da bi Ćiro vratio Olimpiju u sam vrh slovenskog nogometa.
 
Olimpija je trenutno četvrta u slovenskoj ligi, za vodećim Mariborom ''kaska'' ogromnih 17 bodova, a teško da će i izboriti nastup u Europi sljedeće sezone. Trećeplasirane Domžale imaju četiri boda prednosti, a do kraja prvenstva ostala su samo dva kola.
 
Ćiro je u svojoj desetljećima dugoj karijeri vodio čak 19 klubova i četiri reprezentacije, a posljednju trenersku avanturu imao je ove sezone na klupi ''fenjeraša'' Zadra.
 
''Užasno mi je teško kad vidim što se događa u Zadru. Štimac ih je posložio, igrali su dobro i vjerovao sam da se mogu spasiti. Međutim, kad sam vidio onaj prvi gol Rijeke sve sam više siguran da netko kuje urotu protiv Zadra. Očito, nekome je u interesu da Zadar ispadne'', smatra Ćiro.
 
Također, Ćiro nam je iznio dojmove sa subotnjeg derbija u Maksimiru.
 
''Hajduk je prvo poluvrijeme igrao solidno. Stajali su dobro na terenu, nešto su i pokušavali. Što se dogodilo u nastavku, zbog čega su ''nestali'' s terena, zaista mi nije jasno. Definitivno je na Poljudu prisutan ogroman pad morala, no vjerujem u Vukasa. Poznaje momčad i mislim da mu treba dati šansu. Siguran sam da je najbolji izbor za Hajduk.''
 

Pročitajte više