Conte nije vidio svastiku, Reja očekuje tešku kaznu

Foto: Hina

I DOK cijeli svijet, sve svjetske TV postaje te društvene mreže  ''vrište'' zbog najnovijeg fašističkog ispada hrvatskih ''navijača'', koji su na travnjaku stadiona na Poljudu oblikovali kukasti križ, malo mjerodavnih u Hrvatskoj našlo se  nadležnim ozbiljnije komentirati sramotan ispad.
 
> Jadranski derbi završio remijem u sjeni svastike
 
> Svastika na Poljudu: Nemojmo se čuditi ako Hrvatsku izbace iz kvalifikacija
 
> UŽIVO S POLJUDA Šuker o svastici: Imamo problem!
 
HNS je naravno, kao i toliko puta do sada u sličnim slučajevima, a njih je barem bilo, ostao sramežljivo  ''zakopčan''. Tek je predsjednik Šuker šturo novinarima RAI-ja procijedio kroz zube da je ljut i da ima problem, a nitko od gostiju u emisiji HRT-a nakon utakmice nije smatrao važnim prokomentirati nešto što bi vrlo lako hrvatsku reprezentaciju moglo izbaciti iz daljnjih kvalifikacija.
 
 
Tek je glasnogovornik HNS-a Pacak u ime Saveza poslao oštru osudu ispada nazvavši ga sabotažom.
 
Šteta, jer omalovažavanje jednog ovakvog skandala sugerira da prešutno pristajemo na isti, a mogli smo poslati jednu sasvim drugačiju poruku u svijet. Samo da je malo više pameti.
 
Conte nije ništa vidio, Reja žali i očekuje tešku kaznu
 
Talijanski izbornik Antonio Conte također nije bio nešto previše impresioniran simbolom Trećeg Reicha na Poljudu. Rekao je za Sky kako nije primijetio svastiku, a onda je pohvalio svoje igrače koji su uspješno prihvatili novi sistem igre i naglasio je kako je bio iziritiran golom kojeg su po njemu suci pogrešno poništili Italiji.
 
S druge strane, bivši trener Hajduka, a sadašnji Atalante  Eduardo Reja bio je vidno razočaran:
''Zaista mi je žao zbog incidenta. Mislim da će Hrvatska zbog ovog biti oštro kažnjena. Šteta.''
 

Pročitajte više