Ćosić protiv Francuske: Poslušajte urlike i mudrosti proroka Drage

"AAAAAALILOOOVIIIĆ, Aaaaaaliloooviiić, taako jeee...", "I otvoren koridooor, auuutopuut, za Bičanićaaaa...", "Veličanstvena, nevjerojatna Hrvatska u nastavku! Čudesna, najbolja predstava!" vikao je Drago Ćosić iz sveg glasa komentirajući utakmicu Hrvatske i Francuske na rukometnom EP.

Drago nije komentator, nego navijač

Hrvatski rukometaši razbili su aktualne europske, svjetske i olimpijske prvake, ali to ne bi mogli da nisu imali igrača više - Dragu Ćosića. Superiskusni komentator HTV-a nije mogao ni želio susprezati oduševljenje se dok su naši "trpali" Francuze i nije komentirao, nego navijao.

Konačno tamo gdje mu je mjesto

Ćosić je neopravdano bio u sjeni novih tv komentatorskih asova poput Sabahudina Topalbećirevića ili Marjana Mijajlovića. Njima svaka čast, ali Ćosić je ipak puno dulje na sceni i ima itekako više utakmica u nogama.

Od diskretnog reportera, do zvijezde Youtubea

Nakon gotovo dva desetljeća diskretnih komentara, s tek pokojim euforičnim iskakanjem (Hajduk - Malmo, rukomet na atenskoj OI), posljednjih godina prometnuo se u zvijezdu Youtubea, a kako čujemo od kolega u regiji, mnogi važne utakmice naših klubova i reprezentacija isključivo gledaju na hrvatskoj državnoj televiziji pod uvjetom da ih prenosi Drago Ćosić. Vrlo dobro se sjećate njegovih komentara na Iniestin gol Barci u polufinalu Lige prvaka, zatim prijenosa bitnih reprezentativnih utakmica protiv Gruzije i Turske i nezaboravnog "Vukušiću Ante, sinjski dijamante".

Otkrivamo kako je Hrvatska protiv Francuske imala igrača više


Ovoj nisci bisera omiljenih među narodom i rado citiranih u raznim prigodama i druženjima, od sinoć je pridodan još jedan - Ćosićev komentar sjajne pobjede naših  rukometaša protiv Francuske. Pogledajte video, ali pročitajte i citate:

"Aaaaaaliloooviiić, Aaaaaaliloooviiić, taako jeee..."

 "I otvoren koridooor, auuutopuut, za Bičanićaaaa..."

"Iii tri minute prije kraja...Mogu reći da je gotovo? Ma moguuu, pet pogodaka prednosti protiv Francuske..."

"A sad aadio, a sad aadio, da da..."

"Sad bi morao naći onu svoju bilježnicu da vidim najveće pobjede protiv Francuza!... Ali neću vas s tim opterećivati, nema veze!"

"Večeras je naša fešta! Da, naša je apsolutno! Beograd se vidi iz SPENSA već u ovim trenucima, iako još ništa nije gotovo!"

"Veličanstvena, nevjerojatna Hrvatska u nastavku! Čudesna, najbolja predstava!"

"Ovo je bila prava, velika, moćna, jaka, čvrsta Hrvatska!"

Pročitajte više