Crnogorci uoči vaterpolo klasika: Hrvati su favoriti

Foto: Hina

HRVATSKI vaterpolisti u četvrtfinalu će Svjetskog prvenstva u Kazanu u utorak očekivano igrati protiv reprezentacije Crne Gore koja je u susretu osmine finala svladala Kazahstan sa 12:8 

Hrvatska je osigurala izravni plasman u četvrtfinale osvajanjem prvog mjesta u svojoj skupini A, te je čekala boljeg iz dvoboja drugoplasirane reprezentacije iz skupine D i treće iz skupine C, a to je prema očekivanjima postala Crna Gora.
 
Hrvatski vaterpolisti u grupnoj fazi nisu impresionirali igrom, no od utorka počinje pravi turnir. Četvrtfinalna utakmica protiv jake i tradicionalne neugodne Crne Gore ključan je susret natjecanja, jer pobjeda donosi borbu za medalje te nosi novu priliku za plasman na Igre u Rio.
 
''Protiv Kazahstana smo prve dvije četvrtine razmišljali kako smo već izborili susret s Hrvatskom, a to je krivo, tako ne možemo igrati'', rekao je izbornik Crne Gore Ranko Perović te je dodao:
 
''Četvrtfinale je uvijek ključan meč. Ili idete u borbu za medalje ili se borite za plasman od petog do osmog mjesta. Od sutra počinje novi turnir.  Hrvatska je odlična momčad, pokazala je to i na finalnom turniru Svjetske lige. U jednom dvoboju je svakako sve moguće, ali mi jednostavno moramo biti bolji.''
 
Crnogorski reprezentativci smatraju da su Hrvati favoriti, ali vjeruju da mogu do iznenađenja.
''Najvažnije je da smo pobijedili, ali smo se izmorili, a to nije dobro. Sad ćemo protiv Hrvata vidjeti zaslužujemo li polufinale'', rekao je Draško Brguljan, a vjerojatno najbolji Crnogorac Mlađan Janović dodaje:
 
''Četvrtfinale je potpuno neka druga priča. Nijedna utakmica ne može se usporediti s tom. Hrvati su favoriti. U pitanju je kompaktna ekipa, njihovi igrači igraju u najboljim europskim klubovima. Imaju neke adute koje mi nemamo. Ali u jednoj je utakmici sve moguće''.
 
Hrvatska i Crna Gora igraju u utorak od 16:30.
 
 

Pročitajte više