Cro Cop se vraća u MMA ring: U kolovozu protiv Ishiija!

Foto: Fightsite

MIRKO FILIPOVIĆ se 23. kolovoza vraća u MMA ring. Cro Cop će prvi put nakon poraza od Alexeija Oleinika prošle godine na Legend 2 priredbi (studeni 2013) navući male rukavice, a protivnik će mu na INOKI Genome Fight 2 eventu u japanskom Tokiju biti iskusni domaći judaš Satoshi Ishii.

Ovu informaciju je ekskluzivno za Fight Site potvrdio Filipovićev menadžer Orsat Zovko nakon što se ista glasina pojavila na objavi društvenih mreža "The MMA Bulletina".

"Mogu vam potvrditi da smo baš jučer i konačno stigli do dogovora s čelnicima INOKI Genome promocije. Mirko će otprilike dva mjeseca nakon nastupa na Gloryju 17 u Los Angelesu nastupiti u Tokiju protiv Japanca Satoshija Ishiija", potvrdio je Zovko i dodao:

"Cro Cop je uvijek u vrhunskom treningu i paralelno trenira stojku i parter. Dva mjeseca su mu sasvim dovoljna da bi se adekvatno pripremio za povratak u MMA ring. Ishii je olimpijski judaš te sigurno nije protivnik za podcijeniti, no Mirko će od prve sekunde ići na pobjedu."

O dvoboju Ishiija i Filipovića se već nekoliko puta špekuliralo, a posljednji put uoči tradicionalnog novogodišnjeg INOKI-jevog turnira 2013. godine. Tada nije došlo do realizacije, no očito su pregovori ovaj put bili puno uspješniji.

Ishii je 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu osvoji zladnu medalju u kategoriji iznad 100 kilograma što mu je najveći sportski uspjeh prije nego što se odlučio preseliti u MMA vode. U dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri je ubilježio 12 pobjeda i dva poraza. Izgubio je u svom debitantskom nastupu 2009. od legendarnog Yoshide, a jedini čovjek koji ga je nakon toga uspio svladati bio je legendarni Fedor Emelianenko. Dvojac se sučelio na Staru godinu 2011. te je Rus slavio nokautom u prvoj rundi. Od tada je Ishii neporažen te je ubilježio osam pobjeda. Među protivnicima koje je svladao su se našli bivši UFC prvaci Tim Sylvia i Pedro Rizzo, bivši UFC izazivač Jeff Monson, bivši UFC-ovci Sean McCorkle i Phil De Fries te legendanri Kazuyuki Fujita.

Posljednje godina Ishii je dosta vremena provodio u Kaliforniji gdje je trenirao u Kings MMA dvorani s poznatim američkim i brazilskim MMA majstorima što se očigledno odrazilo i na njegovim rezultatima.

Pročitajte više