Čudesni Messi u sudačkoj nadoknadi probio iranski bunker desetljeća

Foto: Index

GOLOM čudesnog Lionela Messija, Argentina je u 92. minuti probila hrabre Irance i tako osigurala plasman u osminu finala. Iako su Gaučosi imali preko 70 posto posjeda lopte i pregršt udaraca na gol, gola činjenica je kako su Iranci imali bolje prilike za zgoditak, bili konkretnija momčad ili u dvije riječi - bliži pobjedi.

Treba reći kako su Azijci svih 90 minuta igrali u svojevrsnom bunkeru desetljeća u kojem je najistureniji Iranac većinu vremena provodio 30-tak metara od svog gola, ali i kako su se nevjerojatno transformirali u kontranapade. Da Romero nije bio priseban i da su Iranci imali malo više sreće, mogli su napraviti jednu od najvećih senzacija na dosadašnjem dijelu turnira.

Zvuči groteskno, a Brazil i Argentina najslabije su južnoameričke momčadi na SP-u

Igra Gaučosa bila je neinventivna, predvidljiva, troma i dosadna. Zvuči groteskno, ali dvije najmanje impresivne južnoameričke momčadi na SP-u su Brazil i Argentina, koje svi već već mjesecima svrstavaju ih među ultimativne favorite. Prava je sreća za njih što imaju Messija ili Neymara, jer bez istih gotovo da ne bi imali što tražiti na ovoj svjetskoj nogometnoj smotri.

No vratimo se događanjima u Belo Horizonteu, gdje su Gaučosi od prve minute zagospodarili terenom. U 11. minuti ubilježili smo prvu priliku kada je nakon dubinska lopta Higuain sam izašao na vratara, ali nije uspio progurati mu loptu kroz noge. Osim nekoliko dalekometnih pokušaja Di Marije, Higuaina, Roja i Messija, bilo je to praktički sve od Argentine u prvom dijelu.



Početkom nastavka Argentinci su bacili sve karte na napad, međutim umjesto prilika pred Haghighijem, redale su se šanse pred Romerom. Tako je u 52. minuti Dejagah je zavrnuo s krila, a Reza s pet metara pucao glavom u argentinskog vratara. 12 minuta kasnije Iranci su složili novu sjajnu kontru, a ovaj put je nakon ubačaja s desne strane Dejagah tukao glavom, a čudesnom reakcijom spasio svoj gol Romero.

Messi napokon na tragu "malog zelenog"

U posljednjoj četvrtini susreta Argentina je opet preuzela konce susreta u svoje ruke, pokušavali su solo prodorima Messi i Di Marija, ali iranska obrana jednostavno je sve stizala. U samom finišu susreta, pet minuta prije kraja Iran je mogao šokirati nogometni svijet. Reza je u kontranapadu izašao sam na Romera, ali s dva igrača na leđima nije uspio dovoljno kvalitetno zapucati.

I onda, kada se čekao posljednji sučev zvižduk, bljesnuo je Lionel Messi. Bilo mu je dovoljno samo nekoliko sekunda, nekoliko metara da napravi dva koraka i potegne s 25 metara. Vratar se ispružio koliko je dug, a lopta se zakoprcala u maloj mrežici za veliko slavlje argentinskih navijača. Očaj Iranaca bio je gotovo opipljiv, učinili su zaista sve da osvoje veliki bod, ali protiv Messija se jednostavno ne može.

 




Pročitajte više