Damir Burić Šolta novi je trener Hajduka: Cilj je da budemo moderni

Foto: Hajduk.hr

DAMIR BURIĆ ŠOLTA novi je trener Hajduka, potvrdili su to iz splitskog kluba na službenim stranicama nakon što je jučer tijekom susreta u Parku mladeži stigla ovakva informacija.

Splićanin s velikim iskustvom, ali ne samostalnim
 
Riječ je o 50-godišnjem Splićaninu s velikim iskustvom u njemačkom nogometu, ali kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski izazov u karijeri, ako se ne računa uloga trenera-igrača za vrijeme boravka u Ingolstadtu.
 
U igračkoj karijeri nastupao je za Waldhof Manheim, Ingolstadt, Freiburg i Borussiju M., dok je u trenerskoj bio pomoćni trener u Freiburgu, Bayeru iz Leverkusena te Werderu, kao i jedno vrijeme u U21 reprezentaciji Njemačke. Školovao se i trenersku diplimu zaradio na Hennes-Weisweiler Akademiji u Kölnu. 
 
Dolaskom u Hajduk ostvario mu se san
 
"Dolazak u Hajduk predstavlja mi veliki izazov s profesionalne strane, ali to je strast, ljubav i ponos za mene osobno jer sam toliko vezan uz Hajduk. Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi. Sretan sam i ponosan zbog toga", rekao je Burić prilikom imenovanja za trenera Bijelih.
 
Optimist je pred iduću sezonu: "Pratio sam sve utakmice Hajduka u zadnje vrijeme. Jako sam dobro upoznat s igračima i situacijom. Naravno, kada krenem s radom imat ću potpunu sliku. Ono što mi je cilj s Hajdukom u nogometnom smislu to je napraviti jednu modernu, prepoznatljivu, dinamičnu i agresivnu momčad. Prepoznao sam ideje i strategiju koju su čelni ljudi Hajduka pred mene postavili i vjerujem da ćemo zajedno napraviti dobar posao."
 
Vukas ostaje u klubu na drugoj funkciji
 
Predsjednik Hajduka Marin Brbić dočekao je novog stratega prve momčadi. "Odlučili smo se za gospodina Damira Burića s kojim smo već duže vrijeme bili u kontaktu i razgovorima. Smatramo da je gospodin Burić najbolji izbor, trener koji će odgovoriti na zahtjeve koji nas čekaju u sljedećoj sezoni", kratko je rekao Brbić, a nije zaboravio ni na trenera koji ih je uveo u Europu.
 
"Želimo zahvaliti našem dosadašnjem treneru Hariju Vukasu koji je pomogao Klubu u izazovnom trenutku i koji je na kraju s momčadi izborio plasman u Europu, što smo postavili za cilj u ovoj sezoni. Hari Vukas će ostati u Klubu u nekoj drugoj ulozi", zaključio je Brbić.
 

 

Pročitajte više