David Seaman: Arsenalu bi bilo bolje da osvoji FA kup nego da ide u Ligu prvaka

Foto: Guliver Image/ Getty Images

PROŠLO je točno 10 godina kad je posljednji put Arsenal bio prvak. Te slavne sezone, Invinciblesi, kako su ih tada zvali, prošetali su se Premiershipom i osvojili naslov bez ijednog jedinog poraza.

Nažalost po navijače Topnika, ta vremena su prošlost te Arsenal ne samo da nema ozbiljnu priliku postati prvakom, već više od osam godina čeka na bilo koji trofej. Tada su posljednji put osvojili FA kup. Od tada vlada suša što je za klub takve slavne prošlosti porazno.

Na to se osvrnuo i legendarni bivši golman Arsenala i engleske nogometne reprezentacije David Seaman koji je istaknuo da bi za njegov bivši klub bilo puno bolje da osvoje FA kup nego da se plasiraju u Ligu prvaka.
 
Još donedavno je Arsenal bio ozbiljan kandidat za naslov u Premierligi, ali sada mu visi i plasman u Ligu prvaka. Wengerova je momčad još uvijek na četvrtom mjestu, ali ima samo bod više od Evertona koji je odigrao utakmicu manje.
 
Istodobno su Topnici prvi favoriti za osvajanje FA kupa budući da u polufinalu igraju protiv drugoligaša Wigana, dok u drugoj utakmici igraju Hull City i trećeligaš Sheffield United.
 
''Radije bih uzeo FA kup nego četvrto mjesto u ligi. Arsenal je igrao u Ligi prvaka praktički otkad je pokrenuta. To je sjajan doseg, ali ja želim da napokon nešto osvojimo '',  rekao je Seaman za The Mirror te je nastavio u istom tonu:
 
''Osam sezona bez trofeja je težak teret za Arsenal. Pritisak je rastao i sada se svi u klubu suočavaju s kritikama da nisu osvojili ništa. Zato im očajnički želim da osvoje FA Cup. A ako uz to završe i na četvrtom mjestu, svi će u klubu biti sretni''.
 

Pročitajte više