Debakl Šahtara: Srna i društvo primili sedam komada u Munchenu

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYERN je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka sa 7:0 pregazio Šahtar i tako izborio plasman u četvrtfinale budući da u prvoj utakmici u Ukrajini nije bilo pogodaka.
 
Najbrži crveni karton u povijesti Lige prvaka
 
Ofenzivni Bavarci s Lewandowskim, Riberyjem, Robbenom, Gotzeom i Mullerom od prve minute su pritisnuli goste, a utakmica je riješena u trećoj minuti nakon što je Kučer skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, najbrži u povijesti natjecanja. 
 
Muller je realizirao jedanaesterac i već tada se moglo pretpostaviti da ukrajinsku momčad čeka težak poraz u Munchenu. Nemoćni Šahtar minimalan zaostatak držao je do 34. minute kada je Boateng pogodio s dva metra nakon odbijanca. 
 
Pet komada u drugom poluvremenu

 Drugo poluvrijeme Bayern je otvorio furiozno. Najprije je u 49. minuti Ribery postigao sjajan gol, a potom je tri minute kasnije Muller postigao jedan od najlakših golova u karijeri nakon što je Pjatov poslije ubačaja Riberyja odbio loptu do njemačkog ofenzivca, kojem je ovo bio 26. gol u Ligi prvaka. 
 
Svoj prvi gol u Ligi prvaka, a Bayernov peti u osmini finala, postigao je u 63. minuti Badstuber, koji je postao Nijemac kojem je trebalo najviše utakmica za prvijenac u Ligi prvaka. Zabio je u svom 33. nastupu u najvažnijem europskom natjecanju, te mu je ovo prvi gol za Bayern nakon 2009. godine.
 
Petnaest minuta prije kraja u strijelce se upisao Robert Lewandowski, koji je protiv Šahtara postigao svoj 20. gol u Ligi prvaka u 36. nastupu. Sjajna statistika Poljaka, kojem su za 20 golova u Ligi prvaka trebale četiri utakmice manje nego Messiju i 20 manje nego Cristianu Ronaldu.
 
 
 
Konačan rezultat postavio je Gotze tri minute prije kraja izjednačivši tako najuvjerljiviju pobjedu Bayerna u Ligi prvaka, tri godine nakon trijumfa protiv Basela. 
 
Bavarci i Ukrajinci za povijest
 
Bayern je postao i prva momčad koja je u jednoj sezoni Lige prvaka u dvije utakmice postigla po sedam golova (Romi i Šahtaru), a ukrajinski prvak prva je momčad koja je u istoj sezoni primila sedam golova u jednoj utakmici (Bayern) i postigla isto toliko (BATE).
 
Srna i društvo završili su utakmicu na Allianz Areni bez ijednog udarca u okvir domaćeg gola...
 


 

Pročitajte više