Derbi za jedinicu u Draženovom domu: Forma u ovakvim utakmicama nije presudna

Foto: Cropix / R. Goršić

CIBONA  i Cedevita u utorak u Draženovom domu od 18:30h igraju derbi posljednjeg, 14. kola Lige za prvaka. Izjednačenim momčadima na vrhu ljestvice, s omjerom 11-2, pobjeda donosi prvu poziciju uoči doigravanja i Jolly JB u polufinalu.

Cedeviti eventualni poraz donosi, s obzirom na negativni omjer sa Zadrom, moguće treće mjesto uoči doigravanja i prvi polufinalni ogled u doigravanju upravo u Zadru, stoga su u Domu sportova razmišljanja o derbiju s Cibonom usmjerena isključivo na pobjedu.

"Cibona je ipak u maloj psihološkoj prednosti obzirom da i uz poraz ima osigurano drugo mjesto i u polufinalu doigravanja ima prednost domaćeg terena a nas mogući poraz vodi na neugodniju treću poziciju uoči doigravanja, naravno uz pobjedu Zadra protiv Jollyja. S druge strane držim da je naša sportska forma na vrlo visokoj razini a i bit ćemo kompletni obzirom da nam se vraća Marko Tomas kojeg nije bilo zadnje dvije utakmice zbog viroze. Imamo dosta samopouzdanja i uz respekt prema Ciboni ipak u Draženov dom idemo po pobjedu i jedinicu za doigravanje", govori Jakša Vulić, trener Cedevite.

"Jako dobro se poznajemo i znamo prednosti jednih i drugih. Mi moramo obratiti pozornost na kontrolu njihovog napadačkog skoka i njihove tranzicije jer držim da nam Cibona tu može stvarati najviše problema. Ako to kontroliramo na način kako bi željeli šanse za pobjedu su nam bitno veće. Ako gledamo posljednje nastupe nas i Cibone vidi se da je naša sportska forma na većoj razini ali kod ovakvih utakmica sportska forma obično nije ključna. I jedni i drugi će biti jako motivirani uz taj rivalitet koji egzistira posljednjih sezona. Forma, dakle, neće biti presudna već individualna raspoloženost pojedinih igrača, šuterska kvaliteta na samoj utakmici i momčadski pristup u aspektima koje sam već napomenuo."

Vulić momčad usmjerava isključivo na sutrašnji derbi, ne i na rasplet u doigravanju i eventualni novi sraz s Cibonom u finalnoj seriji. "Situacija za doigravanje je apsolutno nejasna i o tome ćemo razmišljati kasnije. Vjerujem da će u utorak Draženov dom biti dobro ispunjen a o rivalitetu Cibone i Cedevite sam puno puta prije govorio. To je dobro i za zagrebačku i za hrvatsku košarku."  

Pročitajte više