Di Matteo: Ako ćemo razmišljati samo o Messiju, prijetit će nam devetorica drugih igrača

ROBERTO DI MATTEO uoči prvog dvoboja s Barcelonom u polufinalu Lige prvaka očekuje od svoje momčadi dvije savršene predstave ako žele imati šanse za prolaz u finale.

> Katalonce prije dvije godine zaustavio Mourinho: Nitko već 22 godine nije obranio naslov prvaka Europe

> Velika bitka Blaugrane i Bluesa: Treba li Barcelona pomoć nekog novog Friska, Ovreba ili Haugea?

> Guardiola na Stamford Bridgeu: "Ne preuzimam Chelsea, to je fantazija"

> Cole: Barcelona nije samo Messi

Chelsea je pod Talijanovim vodstvom upisao samo jedan poraz u dvanaest utakmica, a u 11 utakmica na Stamford Bridgeu ove godine nemaju poraz, a upisali su osam pobjeda.

"Trebaju nam dvoje savršene izvedbe. Naša igra i forma u posljednjih šest tjedana daje nam samopouzdanja. Atmosfera u momčadi je odlična, igrači su motivirani, imamo fantastičnu ekipu", rekao je di Matteo podsjetivši na razlog svoje sigurnosti i zadovoljstva. "Nismo mogli poželjeti bolju utakmicu kao pripremu za Barcelonu", rekao je o pobjedi nad Tottenhamom 5:1 u polufinalu FA kupa.

U zapadnom Londonu ne pamte Barcelonu po dobrome. Prije tri sezone Katalonci su, prema viđenju Engleza, "prljavo" prošli dalje nakon niza sudačkih pogrešaka. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, Barca je golom Inieste za 1:1 u sudačkoj nadoknadi uzvrata osigurala prolaz.

"Mislim da Barceloni nije drago što igra protiv nas. Prošli rezultati pokazuju da im je teško igrati protiv našeg načina igre. Međusobno se poštujemo, ali u srijedu će na terenu biti dvije momčadi i mi smo već pokazali da im možemo stvoriti probleme".

Igranje protiv Barce ima barem jednu prednost, treneri dobro znaju što ih čeka, nema nikakvih tajni niti iznenađenja. Lionel Messi opet će biti najopasniji...

"Cijela momčad se mora potruditi da zaustavi Messija, ali ako razmišljamo samo o njemu, prijetit će nam devetorica drugih. Taktika nam mora biti ograničiti njihove napade u cjelini, a ne samo Messija. Za bilo kojeg trenera igrati protiv Barcelone je najveći izazov", zaključio je Di Matteo.

Pročitajte više