Dinamo jednom nogom u finalu Kupa!

Foto: Hina

DINAMO je u prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa pobijedio Slaven Belupo s 2:0, a golove su postigli Zvonko Pamić i Marcelo Brozović.

Prije četiri dana Modri su u Koprivnici slavili s uvjerljivih 6:1, ali u prvi okršaj sa Slavenom u polufinalu Kupa nisu krenuli tako agresivno. Dapače, domaćin je dominirao u uvodu susreta, a zapisali smo i dvije prilike, prvo Matoša, a zatim Pranjića u 20. minuti.

Dinamo se probudio sredinom prvog dijela. Modri su otjerali Slaven od svog gola, a u 30. minuti Soudani je upisao i prvu priliku za goste iz Zagreba. Ipak, mreže su mirovale u prvih 45 minuta.

Dinamo ostao bez Pamića?

Trener Dinama, Zoran Mamić, povukao je Leku i Cleytona na klupu, a ubacio je Pamića i Ademija, koji su odmah ubrzali ritam modrog stroja. Upravo je Pamić u 55. minuti matirao vratara Slavena iz slobodnjaka s 20 metara. Međutim, Pamić nije dugo slavio jer je u 65. minuti zbog ozljede morao napustiti teren i sada je pitanje koliko će morati pauzirati.

S obzirom da je Mamić već iskoristio tri zamjene, Dinamo je do kraja utakmice ostao s igračem manje na terenu. Slaven je nanjušio krv te je krenuo po sve ili ništa, a na kraju je bilo upravo ovo posljednje - ništa! Dinamo je u 72. minuti preko Brozovića povisio vodstvo i Slaven sada treba čudo u uzvratu na Maksimiru da se plasira u finale Kupa. Ako je suditi prema posljednje dvije utakmice, slobodno možemo reći da je Dinamo u finalu Kupa.


SLAVEN - DINAMO 0:2 (55' Pamić, 72' Brozović)

Sastavi:

Slaven: Picak - Pranjić, Grgić, Edson, Melnjak - Čanađija, Glavica, Delić, Matoš, Crepulja - Glavina

Dinamo: Ježina - Pinto, Capan, Šimunić, Pivarić - Leko, Brozović, Cleyton - Halilović, Fernandes, Soudani

Pročitajte više