Dinamo razbio Dragovoljac, Šimunović skrivio dva jedanaesterca

Foto: HINA

DINAMO je u 14. kolu HNL-a na Maksimiru svladao Hrvatski Dragovoljac s 4:1 i tako se bodovno izjednačio s vodećim Hajdukom.

"Modri" su Dragovoljac, momčad koja je u prvom dijelu sezone izvukla neriješeno protiv aktualnog prvaka, riješili za sedam minuta. Već u četvrtoj minuti gostujuću mrežu je pogodio Soudani nakon prodora i centaršuta Pinta s desne strane. Tri minute kasnije je zabio Fernandes nakon loše reakcije vratara Čovića. U desetoj minuti je trebalo biti 3:0, ali su suci zbog nepostojećeg zaleđa poništili pogodak Beqiraja.

Na treći gol u mreži Dragovoljca tri tisuće navijača čekalo je do 55. minute kada je Rukavina sjajno uposlio Brozovića kojem s pet metara nije bilo teško svladati Čovića.

Dragovoljac je smanjio iz jedanaesterca. Nakon sjajnog solo-prodora Bačelić-Grgića Šimunović je igrao rukom, a Bačelić-Grgić je s bijele točke svladao Zeleniku.

Tri gola prednosti "Modrima" vratio je Čop u 75. minuti nakon proigravanja Lime. Za Čopa je to prvi prvenstveni gol još od drugog kola.

U sudačkoj nadoknadi Šimunović je skrivio još jedan jedanaesterac, zaradio crveni karton, ali je ovaj put Zelenika obranio udarac Bačelić-Grgića.

Pročitajte više