Dinamo teško, ali zasluženo: Fernandes donio minimalnu pobjedu Modrima u Puli

NA stadionu Aldo Drosina u Puli igrala se prva utakmica četvrtfinala Hrvatskog kupa između Istre i lanjskog finalista Dinama, a Modri su slavili 1:0 golom Juniora Fernandesa iz 57. minute.

Dinamo je od prve minute pokazao da je favorit, da je bolja i kvalitetnija momčad, no ruku na srce, nije to bila igra koju bismo očekivali od hrvatskog prvaka. Igor Pamić je postavio čvrst bedem u sredini terena i vezni red Istre nije dozvoljavao igračima Dinama da ih izbace iz formacije.
 
S druge strane, ono što bi i prošlo kroz obranu, hvatao je večeras jako dobar vratar Istre Dreven.
U prvih 45 minuta nismo gledali dobar nogomet. Svjedočili smo Modroj dominaciji, no samo u posjedu, ne u konkretizaciji istoga. Teško da možemo izdvojiti neke dobre prilike, no ako već moramo nešto, spomenut ćemo Pjacin udarac glavom u 11 munuti i Machadov preko gola u 35.
 
U nastavak susreta je bolje ušla Istra. Jo je iz prekida ubacio, a bezuspješno je pokušao Jordan. I to je nekako bilo sve od domaće momčadi. Do kraja susreta gledali smo dominaciju Dinama, a gol je napokon pao u 57. minuti.
 
Večeras agilni Machado sjajnom je dugom loptom pronašao još agilnijeg Juniora, a ovaj bježi svom čuvaru i fantastičnim lobom prebacuje istrčalog Drevena.
 
Do 80. minute igralo se sramežljivo, no u samo dvije minute Dreven je dva puta spriječio da Dinamo ode na dva razlike. Najprije je obranio Junioru, a onda i nakon kornera Ćoriću.
 
U 88 minuti nemoguće je promašio Taravel, a sjajnu rolu je odigrao i mladi Cekici, koji je ušao par minuta ranije. Predriblao je par igrača Istre i opasno pucao, no samo pokraj gola.
 
Suma sumarum, teška, ali zaslužena i vrijedna pobjeda Dinama, posebno jer su uspjeli sačuvati svoju mrežu čistu.
 

 


 

ISTRA 1961: Dreven, Gregov, Dos Santos, Obšivač, Nogueira, Jordan, Špehar, Matoš, Tomić, Heister, Alves

DINAMO: Ježina, Pinto, Sigali, Vukojević, Taravel, Ademi, Machado, Ćorić, Pjaca, Fernandes, Henriquez

Pročitajte više