Ameri ne odustaju: Nakon propalih pokušaja preuzimanja Hajduka i GOŠK-a, opet kupuju Istru!

Ameri ne odustaju: Nakon propalih pokušaja preuzimanja Hajduka i GOŠK-a, opet kupuju Istru!

Foto: NKIstra1961.hr

PULSKI gradonačelnik Boris Miletić potvrdio je kako intenzivno pregovara s potencijalnim američkim investitorima koju predstavlja odvjetnik Michael Glover, koji su zainteresirani za preuzimanje Istre 1961.
 
"Žele kupiti Istru, ali i napraviti kamp sa četiri igrališta i mjesto izvrsnosti sportske medicine"
 
"Razgovarali smo već nekoliko puta o njihovoj namjeri da investiraju u klub, ali i o drugim planovima poput namjere da investiraju u sportski kampus sa četiri igrališta i mjesto izvrsnosti sportske medicine", kazao je gradonačelnik Miletić dodavši kako bi svi ti sadržaji mogli naći mjesto na Marsovom polju gdje se u budućnosti i predviđa gradnja nogometnog kampa.
 
Pulski gradonačelnik posebno je zadovoljan što potencijalni investitori žele ulagati u omladinski pogon kluba. "Nadam se da će ova priča imati sretni epilog i da će klub konačno krenuti u mirnije vode i financijski se konsolidirati", poručio je Miletić.
 
Istra: "Tri dana traju sastanci Amerikanaca s gradonačelnikom Pule, većinskim vlasnikom kluba i direktorom"
 
Iz kluba nam također potvrđuju kako su pregovori ozbiljni: "Predstavnici investitora sutra će imati još jedan sastanak sa čelnicima kluba, a u gradu i klubu bili su na sastancima posljednja tri dana. Razgovarali su s većinskim vlasnikom, gospodinom Ščeglovim, gradonačelnikom Miletićem i izvršnim direktorom kluba Šprajcerom.", potvrdio nam je  Daniel Sponza, glasnogovornik Istre.
 
"Priče kako je posao 'praktično gotov' i 'pred zaključenjem', nemaju veze s istinom"
 
"Ali, moram naglasiti kako su pretjerane konstrukcije koje se pojavljuju u medijima, kako je posao 'praktično gotov', 'pred zaključenjem' i slično, jer to nije ni blizu istini. Točno je da su pregovori i razgovori ozbiljni i konkretni, kao i da su predstavnici investitora iz Amerike zainteresirani, ali to je preozbiljan posao i projekt, da bi mogao biti gotov za par dana pregovora." dodaje Sponza.
 
"Sve u klubu i gradu raduje spomenuta ozbiljnost s kojom su zainteresirani američki ulagači pristupili ovome, kao i da po svemu što su do sada rekli i iz planova koje su predočili, Istru shvaćaju kao projekt na duge staze, o čemu svjedoči želja da investiraju i u sportski centar."

Ščeglov drži 51 posto Istre, kojih se što prije želi riješiti
 
Većinski vlasnik Istre 1961 je ruski poduzetnik Mihail Ščeglov koji u svom vlasništvu ima 51 posto udjela u klubu, dok je preostali dio u vlasništvu Grada Pule.
 
Javna je tajna da Ščeglov već duže vrijeme traži strateške partnere i da je nekoliko puta rekao da bi rado prodao klub nađe li se kupac, ali ovo nije prvi put da je na Aldo Drosini osvanuo odvjetnik Michael Glover, predstavnik skupine američkih ulagača koji su spremni pregovarati s većinskim vlasnikom o kupovini dionica pulskog prvoligaša. Prvi put pokušao je to u listopadu 2013.
 
Gloverova krstarenja Hrvatskom s Karaselimovićem i Fiorentinijem u potrazi za klubom kojeg bi kupili "američki investitori"
 
Samo par dana kasnije, Glover se sa suradnicima Seadom Karaselimovićem i Fredijem Fiorentinijem pojavio u Dubrovniku, gdje ih je primio gradonačelnik Andro Vlahušić. Tema razgovora: Glover želi uložiti u dubrovački nogomet, odnosno klub GOŠK Dubrovnik.
 
Hajduk nisu uspjeli uzeti

"Kao što ste vidjeli, bili smo zainteresirani za kupnju Hajduka u Splitu, pa kako izgleda da za to ne postoji mogućnost, dobili smo izrazito veliki broj ponuda i poziva iz raznoraznih gradova. Ovo je najzanimljivija opcija", rekao je tada Glover i tako podsjetio na prvi neuspjeli pokušaj investiranja u hrvatski nogomet, koji također datira iz 2013.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara